– Etter noen år med diskusjoner har vi valgt å ta gudstjenesten ut av 17. mai-toget

Gjør endring: Vebjørn Berg (t.v.), Gro Golimo Simonsen og Haakon Raadim tror dette blir en bra løsning for alle parter og håper mange møter opp til gudstjenesten i forkant av barnetoget.

Gjør endring: Vebjørn Berg (t.v.), Gro Golimo Simonsen og Haakon Raadim tror dette blir en bra løsning for alle parter og håper mange møter opp til gudstjenesten i forkant av barnetoget.

Artikkelen er over 2 år gammel

BLAKER: Når barnetoget går fra Blaker Skanse 17. mai i år, har de allerede hatt gudstjenesten.

DEL

Tidligere har gudstjenesten vært midt i toget. Leder Vebjørn Berg av FAU på Haugtun skole sier at dette er noe de har tenkt på i lang tid.

– Etter noen år med diskusjoner har vi valgt å ta gudstjenesten ut av 17. mai-toget og legge den først i programmet. Her er det mange argumenter både for og imot, men vi tror at dette vil være en god løsning for alle parter.

– Endringen ble godt mottatt hos menigheten, sier sogneprest Gro Golimo Simonsen i Blaker kirke.

Best for alle

– Jeg var ganske forundret da jeg kom hit og så at gudstjenesten lå midt i toget. Menigheten var moden for denne endringen.

Simonsen tror det blir spennende å ha gudstjenesten først.

– Vi håper at det kommer like mange folk nå som de tidligere årene. Samtidig føler jeg at dette blir en mer ryddig orden på hele 17. mai-opplegget.

Trioen håper dette kan bli en god start på dagen og at folk tar turen til kirken før toget skal gå runden sin.

– Det blir en veldig høytidelig start på dagen. Først gudstjenesten, så bekransing av bautaen og så bort til skansen hvor toget går. Det kommer til å bli helt topp, sier Berg.

– Når klassene er i kirken, er det egne klassekontakter for hver klasse som må ha full kontroll på hvem som skal i kirken og ikke. Vi må også ta hensyn til familier har forskjellig livssyn.

Artikkeltags