Det står ikke på skyssen når Romeriksspillene ber inn til festival på Blaker Skanse fredag 30. juni og lørdag 1. juli.

Nettbuss setter opp busser fra Hemnes og Løken i Aurskog-Høland samt fra Skedsmokorset og Kløfta.

- Det er mulig å forhåndsbestille bussbilletter, og bussene går også tilbake ved festivalslutt begge dager, forteller Jørgen Kirsebom i Romeriksspillene.

Les også: Leverte varene for full musikk

I fjor estimerer Kirsebom at rundt 1.000 av gjestene på Hellbillies-konserten under sommerfesten, kom med tog, enten sørfra eller nordfra.

- I år, som i fjor, setter NSB opp ekstratog til Oslo S fra Blaker Stasjon ved festivalslutt. Toget stopper på Sørumsand, Fetsund,Nerdrum, Lillestrøm og Oslo S. Siste avgang mot Kongsvinger og Årnes er også forholdsvis seint, så det er alle muligheter for publikum til å komme seg til og fra årets festival. Vi har også parkeringsplasser til 4-500 biler på området, fortsetter Kirsebom.

Det blir et historisk stort utvalg av øl på Blaker Skanse denne helgen med over 100 forskjellige øltyper.

- Det vil også bli servert vanlig øl. Romeriksspillene har etablert et samarbeid med blant annet Gulating, Fet Hjemmebryggeri og Norumbryggeriet. Her er vil du finne akkurat det du vil ha og mye mer. Det blir også servert mat fra flere forskjellige leverandører. Det er en glede å kunne tilby variert musikk, mat og drikke til våre gjester, slår Kirsebom fast.

Fredag er trekkplastrene CC Cowboys og Staut, mens den amerikanske blues-artisten Sari Schorr topper plakaten lørdag.