Amerikansk Blues-stjerne til Blaker Skanse

Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

BLAKER: Den amerikanske bluessensasjonen Sari Schorr & The Engine Room kommer til Blaker skanse lørdag 1. juli 2017.

DEL

- Under sommerens Notodden bluesfestival var det spesielt ett band som gjorde at publikum ble helt i ekstase, dette bandet var «Sari Schorr & The Engine Room». Vokalisten Sari har en sjelden bra stemme og hun er blitt omtalt som en krysning mellom Tina Turner og Janis Joplin. Gitaristen hennes, Innes Sibun, er rett og slett fenomenal på scenen, sier Jørgen Kirsebom i Romeriksspillene, som arrangerer konserten.

Gitaristen har tidligere spilt sammen med Robert Plant (mest kjent som vokalisten i Led Zeppelin).

- Det var mange som opplevde at nettopp dette bandet var den største overraskelsen på Notodden i 2016, forteller Kirsebom. 

Etter at Romeriksspillene trakk det lengste strået, kommer Sari Schorr nå til Blaker Skanse og Norge den 1. juli 2017.

Ifølge turnelista, per dags dato, er også Blaker Skanse det eneste stoppestedet i Skandinavia for turneen i 2017. 

- Vi var heldige. De skulle egentlig spille i Frankrike den 1. juli, men vi kom franskmennene i forkjøpet sier en stolt prosjektleder Jørgen Kirsebom.

Sari Schorr & The Engine Room slapp debutalbumet «A Force of Nature» september 2016, og mottagelsen har vært enorm.

- Det kritikerroste albumet har ligget som nummer 1 på blueslistene i England (Independent Blues Broadcasters Association), de har turnert i Europe og USA, og fått omtaler som er nesten ikke til å tro, fortsetter Kirsebom.

Dette sier blant annet kritikerne om Schorr:

«Sari er en gave til oss alle fra Bluesgudene» Eric Baker, Blues Matters! «New Yorks neste store blues stjerne!». Dave Fields, Big City Rythm & Blues.

«Wow 10 av 10! Kvaliteten på dette albumet er til tider hinsides imponerende.Sari Schorr & The Engine Room har laget en av årest beste blues album.»Maximum Voice Music.

«For å være helt ærlig er dette et album somer nesten så perfekt som den kan få blitt».Planet Mosh «Sari Schorr har en stemme som ikke er fra denne verden.» Devils Gate Media.

Det er ikke bare musikkanmeldere som var i ekstase av å høre Sari Schorr.

For det er ingen ringere enn den legendariske gudfaren av britisk blues, Mike Vernon, som produserte debutalbumet hennes.

Mike Vernon hadde egentlig pensjonert seg, men etter at han hørte Sari Schorr i Memphis, gikk han ut av pensjonisttilværelsen for å produsere «A Force of Nature».

Han spiller selv trommer på albumet.

Vernon har produsert album for artister som Eric Clapton, David Bowie, Fleetwood Mac, men også våre egne New Jordal Swingers.

- Bare måtte bookes!

Jørgen Kirsebom mener Sari Schorr har en utstråling og scenepersonlighet som er nesten hypnotiserende.

- Jeg skulle være konsertfotograf på Notodden, men ble stående ved barrikadene og juble som en liten guttunge. Jeg tok så mange uklare bilder at det er nesten flaut. Jeg måtte, bare måtte, stille meg i kø etter konserten for å sikre meg en signert CD. Jeg håpet på å få et par ord med henne, samt å gi henne visittkortet mitt. Det fikk jeg også gjort. Jeg takket for et fantastisk show og spurte allerede da om hun og bandet kunne tenke seg å spille på Blaker Skanse. Hun smilte og sa «yes, of course».  - Det er risiko å ta en relativt hittil ukjent amerikansk artist til Norge, men jeg overbevist over at det er ikke bare meg som syntes Sari Schorr & The Engine Room er suverene. Det var tydelig å se på publikum under konsertene på Notodden og det er tydlig i omtalene de har fått i etterkant både i Europa og USA. Jeg fikk et sterkt ønske om å gi publikummet på Blaker den samme følelsen og opplevelsen jeg fikk på Notodden. Nå er kontrakten skrevet under og Blaker Skanse står på turnelista til Sari Schorr & The Engine Room, avslutter en entusiastisk Kirsebom.

Her er Sari Schorrs personlige hilsen til Blaker skanse-publikumet, fra New Yorks gater.

Artikkeltags