På Bråtevangen ble Hans Kristian Studsrud satt pris på av Søndre Høland. Sykdom gjorde at han måtte gjennomføre en transplantasjon, og kroppen har tatt til seg organet. 58-åringen spiller dermed fortsatt fotball på B-laget, og er materialforvalter på både A- og B-lag.

– Dette er en hyllest til Hans Kristian. Han mottok en velfortjent anerkjennelse fra spillere, tilskuere og klubben. Han har nest flest kamper i klubbens historie, og er en ekte ildsjel tvers igjennom, sier Andres Gulliksrud i SHIUL til Indre Akershus Blad.

– Fotball er en garderobekultur med fokus på felleskapet , treninger og sosialt. Der vi prater tull og har det moro, og vi er sure og får ut frustrasjonen. Nå holder jeg meg i form, og det er lenge siden jeg har hatt det så bra som nå, sier Studsrud til indre Akershus Blad.

Ønsker å bidra

58-åringen kom inn på A-laget i 1981 etter å ha vært reserve, men endte opp med å spille alle kampene og bli kåret til årets spiller.

– Jeg hadde ikke vært her i dag uten transplantasjonen. Nå ønsker jeg å bidra og gi tilbake.

Ute på banen satt det langt inne for Søndre Høland. Slik som i lokaloppgjøret forrige uke mot AFSK.

Mot bunnlaget Skårer tok det 40 minutter før det løsnet. Carl Oskar Borgersrud satte ballen i mål etter godt spill av Emil Olsen. Kampen ble avgjort i starten av 2. omgang da Jesper Sundby og Fredrik Bergsjø satte inn to raske scoringer.

Eirik Olsen satte inn nummer fire like før slutt. Dermed tok Søndre Høland tre viktige poeng, og var på opprykksplass i 24 timer.

Tre toppscorere

Blaker gjorde også jobben sin denne fine fotballørdagen. Hjemme på Bruvollen fikk de besøk av et sterkt Skjetten 2, men hjemmelaget storspilte i en omgang og det holdt. Allerede etter åtte minutter hadde Viktor Wikstrøm scoret to mål, og Blaker hadde kontroll resten av kampen.

Per Einar Martila satte inn 3-0 på straffe, og nå har han, Mathias Karlsson og Martin Mathisen 12 mål hver for Blaker denne sesongen. Skjettens trøstemål ble satt inn av Ingi Gunnthorsson, men det hjalp fint lite.

Både Søndre Høland og Blaker håpet på hjelp fra nabo Fet søndag. De besøkte Fjellhamar, men allerede etter tre minutter var mye håp ute da FFK scoret. De scoret tre mål til før Fet fikk sitt trøstemål ved Martin Lamptey.

Fjellhamar har 46 poeng, og både Søndre Høland og Blaker følger deretter med 44 poeng. Fjellhamar har mye bedret målforskjell så de rykker opp med minst uavgjort på lørdag mot Skjetten 2. Søndre Høland møter seriemester Løvenstad og Blaker skal møte Skedsmo 2.

Alt avgjøres lørdag.

Aurskog-Finstadbru møter Raumnes & Årnes i kveld, og Aurskog-Høland 2 spiller på tirsdag mot Skedsmo 2.