Stortap for Blaker, men: – Det er fortsatt 63 poeng å spille om!

BETENKT: Fredrik Larsen har fått noe å tenke på etter sesongens fem første kamper, men beholder trua og den offensive holdningen. Foto: Jon Wiik.

BETENKT: Fredrik Larsen har fått noe å tenke på etter sesongens fem første kamper, men beholder trua og den offensive holdningen. Foto: Jon Wiik.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

BLAKER: Den første Blaker-seieren i årets 4. divisjon lar fortsatt vente på seg.

DEL

Fredrik Larsens mannskap snuste på den i sesongens første hjemmekamp på Bruvollen mandag kveld. Laget holdt bra tritt med Skedsmo 2, som ennå ikke har avgitt poeng, i første omgang.

Men det ble med det. 1-1 ved pause ble til stortap 1-6 etter en begredelig andreomgang av de rødblå.

Tror på snuoperasjon

Lagets fargerike trener ser imidlertid ikke mørkt på situasjonen, selv om tabellsituasjonen er dyster – nestjumbo og bare to poeng etter fem kamper.

– Det er fortsatt 63 poeng å spille om, påpeker han overfor Indre Akershus Blad.

– Jeg har trua på at vi skal snu dette. Det håper jeg gutta har også. Nå gjelder det å få tilbake selvtilliten. For vi har tross alt klart oss bra mot flere av divisjonens beste lag i sesonginnledningen, og vi burde hamlet opp med dette laget også. Nå har vi flere hjemmekamper her på Bruvollens naturgress i tiden framover, og det skal vi utnytte, sier Larsen, offensiv som alltid.

Poenghåpet knust

Blaker åpnet merkelig passivt, og lot gjestene få et lettkjøpt mål etter bare fem minutter, signert Nikolai Ustad Bjurholt. Men snart kom det velkjente trykket i laget tilbake, og bare sju minutter senere var utlikningen et faktum. Torbjørn Dahlum Nilsen personifiserte Blakers varemerke, og kriget ballen i nettet i ei klynge foran Skedsmo-målet.

Pauseresultatet var helt greit ut fra spill og sjanser, og håpet om årets første tre-poenger var tent. Men så begynte elendigheten for hjemmehåpene. Først pådro de seg en unødvendig straffe etter bare tre minutter, og samme Bjurholt lot seg ikke be to ganger. Ni minutter senere økte Anthony Davies til 3-1 etter en glipp i Blaker-forsvaret, og kampen syntes avgjort.

Utvisning ble nådestøtet

Det ble den definitivt da Daniel Pereira etter 63 minutter fikk direkte rødt kort, etter å ha lagt ned en Skedsmo-spiller på vei mot en opplagt scoringssituasjon som bakerste mann. Dermed raknet det fullstendig for Blaker. Skedsmo 2 holdt lekestue i sluttfasen, og doblet sitt antall mål etter scoringer av Jesper Kornbakk, Kenneth Jacobsen og Sverre Bjerke i løpet av fire minutter helt på tampen.

Dermed endte kvelden som lenge så lys ut med et stygt Blaker-tap. Enda styggere enn cuptapet for Skedsmos førstelag tidlig i april.

– Det var tungt å svelge, medga trener Larsen, uten å miste trua av den grunn.

Artikkeltags