Det er ønsket om større sportslige utfordringer som er grunnen til klubb-byttet.

– 4. divisjonsfotball fristet meg. Selv om jeg kommer fra Blaker opprinnelig føler jeg meg likevel minst like mye som en aurskoging. Jeg kom til Aurskog-Finstadbru som juniorspiller og fikk sjansen på A-laget som tenåring. I min andre kamp scoret jeg mot Bjerke på Aurskog kunstgress. Det er et liflig minne jeg gleder meg over ennå, forklarer Kristiansen til Indre Akershus Blad.

Les også: Thomas gir nytt liv til gammel drivved

– Totalt har han spilt for grønntrøyene i rundt ti år.

De fem siste årene har midtstopperen vært kaptein.

Han håper å spille seg inn i Blakers førsteellever i år, men medgir at det blir tøft.

– Klubben har en jevn og god stall, men jeg går ikke til Blaker for å sitte på benken. Så mye er sikkert, slår 31-åringen fast.

I Blaker blir han for øvrig gjenforent med broren sin, Fredrik Kristiansen.

Simen mener de røde bør ha godt nok lag til å klore seg til en plass på øvre halvdel av 4. divisjonstabellen.

Les også: Fra Aurskog til Kamerun med solfylt håp

– Det blir ingen piknik. FU/VO, som rykket ned fra 3. divisjon i fjor, ser jeg på som klar seriefavoritt. Samtidig rykket Sørumsand og Rælingen opp fra AFSKs 5. divisjonsavdeling i fjor. SIF hadde en fantastisk høstsesong og så vidt meg bekjent har klubben omtrent samme stall som i fjor. Det blir tøft, men vi skal bite fra oss.

Blakerværingen er ikke overvettes begeistret over å spille på naturgress på hjemmebane på Bruvollen.

– Nei, jeg trives best på kunstgress. Det er lettere å spille fotball på et slikt underlag. Jeg vet at Blaker profiterer på langpasninger og naturgress hjemme, og jeg regner med å komme inn i spillestilen etter hvert, avslutter den spillende midtstopperen.