- Dagene før løpet var mildt sagt hektiske. Takket være Lasse Boberg, som gjorde en fantastisk jobb med å sette opp "diffen", kunne vi endelig stille til start med en bil med tilsynelatende kjent oppsett, forklarer Skogli.

Les også: Fører utrolig nok på beina etter dette

Uten test overhode og med et høyt nivå i klassen, bega OS-Motorsport seg ut på de første etappene med lave skuldre.

Men allerede etter første etappe kunne duoen melde om godfølelse i bilen.

- De første tre etappene gikk egentlig med til å kjenne litt på følelsen i bilen. Det ble en blanding av stoppsladder og en del nøling. På sørlandet sleit vi med fravær av feste på bakhjula. Nå var det stikk imot. Vi hadde faktisk for mye feste til tider. I tillegg har jeg vært mildt sagt usikker på meg selv. Så det er nesten flaut hvor sakte det gikk på enkelte steder, flirer Ole Gunnar.

Med i teten

Etter de tre første etappene lå OS-Motorsport cirka 7,5 sekunder etter ledende Anders Kjær, som satte opp et forrykende tempo allerede fra start. De tre neste etappene var en ny loop på samme etappene og denne gangen gikk det noe bedre for Skogli og Braaten.

Helt til slutten av den sjette fartsetappen.

Les også: Støv, røyk og svidd gummi

- SS 3/6 var ny for meg og her gikk det for sakte. På SS6 begynte vi å få veldig god flyt, helt til vi punkterte på slutten av etappen. Vi fullførte etappen på flatt hjul og fikk skiftet dette på transportetappen. Etter en kjapp bensinfylling på seriveområdet var vi klare for å få utnyttet kraften i Cosworthen skikkelig på ss7. Men der ble vi stående fast, på grunn av Snartemo som sperret veien, forklarer føreren ivrig.

Etter «veisperringen» ble åpnet var det duket for en kort publikumsprøve nær sentrum av Bjørkelangen, før teamets mekanikere sto klare til dyst på service.

Etter en kjapp gjennomgang av bilen og litt mat i magen, skulle endelig OS-Motorsport få strekke på beina inne på skogen.

Arrangøren hadde i tillegg bestemt at tiden på SS11 skulle også bli tiden på SS7, da flere biler ble hindret av Snartemo.

Så her var det duket for en real fight.

Les også: Aurskog-Høland Rally: Tredje seier på fire år for Eyvind Brynhildsen

- Vi dro ut fra service med noe som er helt nytt og ukjent for meg, kliss nye dekk bak. Det har jeg aldri prøvd på sommerføre tidligere, da vi alltid har kjørt på brukte dekk. Og dette var absolutt ingen fordel. Verken jeg eller bilen klarte å tilpasse oss den nye situasjonen, så vi tapte nok mer enn vi vant der. Men, det er det ingen vits i å reflektere noe over nå, forteller Skogli.

SS11 skulle altså bli den avgjørende etappen, ettersom den ville gjelde dobbelt.

Duoen satte opp et svimlende tempo fra start på denne etappen, men halvveis innpå prøven blir det røykutvikling inne i kupeen.

Det viste seg at eksosanlegget hadde blitt klemt inntil gulvet og at malingen starter å smelte.

- Det tok litt tid før vi skjønte hva det var, så det ble litt uro inne i bilen. Men etter vi skjønte at det bare var en bagatell, var det full gass inn mot mål. SS12 ble da bare om å berge skuta hjem, sukker en lettet Skogli, som endelig kunne klatre øverst på pallen i nasjonal 2wd. Og det til stormende jubel fra kartleser Raymond Braaten.

- Etappen rundt Øisjøen kommer aldri til å bli det samme for meg. Jeg trodde jeg kjørte fort der når jeg kjørte selv for noen år siden. Men tempoet vi holdt nå på lørdag var helt vilt. Trodde ikke det var mulig å kjøre så fort på enkelte av stedene innpå der. Og så sinnsykt deilig at det endelig klaffet for oss. Og så på hjemmebane da gitt, sier en fornøyd Braaten avslutningsvis.