Sjekk den raden av «bøtter»

SEIERSBØTTER: Emil Heyerdahl med sine syv seierstrofeer fra årets STCC Formel-cup. Og fortsatt kan han hanke inn et par til. To konkurranser gjenstår. Foto: Øivind Eriksen

SEIERSBØTTER: Emil Heyerdahl med sine syv seierstrofeer fra årets STCC Formel-cup. Og fortsatt kan han hanke inn et par til. To konkurranser gjenstår. Foto: Øivind Eriksen Foto:

Av

Alle gode ting er tre, heter det. Men ikke for Emil Heyerdahl. Foreløpig er tallet syv for han.

DEL

I helgen tok 16-åringen fra Bjørkelangen sin sjette og syvende strake seier i STCC Formel cup på Rudskogen. Dermed sikret han seg også totalseieren selv om to løp stadig gjenstår i denne svenske cupen som kjøres over fem runder med to løp i hver runde.

I tillegg har han to andre- og en tredjeplass i de tre andre løpene.

LES OGSÅ: Per Fredrik rykker ut på to hjul: – Jeg har verdens beste jobb

– Det har vært en optimal sesong, sier en fornøyd bjørkelangengutt som nettopp har startet på idrettslinja ved Bjørkelangen videregående skole.

Han har hatt en flying start på høstsesongen sportslig sett. For et par uker siden fikk han beskjeden om at han er plukket ut som en av fem unge kandidater i alderen 15 til 21 år til «Bilsporttalentet 2018», der vinneren stikker av med økonomiske bidrag, varer og tjenester til en verdi av 300.000 kroner. Det kan komme godt med for den talentfulle unggutten.

LES OGSÅ: Slik blir den nye gang- og sykkelveien til 75 millioner

Hvor veien går videre innen bilsporten, er for øyeblikket usikkert. Det som er mer sikkert, er at mye vil avhenge av økonomi. Bilsport kan ikke direkte kalles noen lavprissport.

– Vi har mange baller i luften og det skjer mye spennende for tida. Hva vi lander på neste sesong kan vi ikke si noe om ennå, sier manager og pappa Erik Heyerdahl.

– Selv har jeg mest lyst på å kjøre GT-racing når jeg er gammel nok til det. Kanskje blir det en ny sesong i Formel STCC. Vi får vente og se, sier hovedpersonen selv.

Artikkeltags