Mads Waaler tuktet maratonmesteren

DUELLEN ER I GANG:  Kampen om seier i lørdagens løp i Vinterkarusellen på Bjørkerlangen sto mellom Mads Waaler (startnr. 801) i blått nærmest og fjorårets norske maratonmester Frode Stenberg (ved siden av i blått, rødt og hvitt).

DUELLEN ER I GANG: Kampen om seier i lørdagens løp i Vinterkarusellen på Bjørkerlangen sto mellom Mads Waaler (startnr. 801) i blått nærmest og fjorårets norske maratonmester Frode Stenberg (ved siden av i blått, rødt og hvitt). Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

BJØRKELANGEN: Mads Waaler paraderte inn til seier i lørdagens løp i Vinterkarusellen på Bjørkelangen.

DEL

Den eneste som klarte å by lierfossingen på kamp var regjerende norgesmester i maraton, Frode Stenberg fra Fet og Lørenskog friidrettsklubb.

- Men etter fem kilometer fikk jeg nok. Da dro han ifra, forteller Stenberg.

- Jeg hørte det skulle være en norsk maratonmester på startstreken. Det trigget meg, sier en smilende og nesten uberørt Mads Waaler etter åtte kilometer på småglatte veier.

- Jeg la meg etter Frode i starten. Etter hvert gikk jeg opp og dro, og etter om lag fem kilometer begynte jeg å merke at han fikk problemer med å henge på, forteller Mads, som nå setterkursen tilbake til studier i Trondheim etter julefeiring på Lierfoss.

LES OGSÅ: Trine forlot lederjobben i Coca-Cola for å starte på noe helt nytt

Der har han etter eget utsagt hatt harde angrep på mors julebakst – uten at det tilsynelatende har hatt noen betydning for formen.

Selv med en fersk norgesmesters skalp i beltet, kaller den tidligere kombinertutøveren med medalje fra ungdoms-OL seg som aktiv mosjonist innen sin nye gren, friidrett. Skjønt trenings- og konkurranseinstinktet lever i beste velgående.

– Jeg trener bra i friidrettsmiljøet i Strindheim. Det viktigste nå er å ha det gøy med idretten, men jeg har naturligvis satt meg noen mål for sesongen.

- Som hva?

– Det skulle være artig å komme under 15 minutter.

Fornøyd med 2. plass

Den regjerende norske maratonmester, Frode Stenberg, var også godt fornøyd med løpet.

- Jeg har slitt litt med skader etter at jeg vant NM, og i dag ble farten til Mads for høy for meg.

Stenberg har bodd i Fet i tre og et halvt år, og trives godt i bygda.  Det er først de siste årene det har blitt satsing for alvor på maraton, og fjorårets NM-tittel var naturligvis en solid opptur.

- Som familefar med små barn og fulltidsjobb er det begrenset hvor mye tid jeg får til løpssatsingen. Men jeg er innstilt på å fortsette. Vinterkarusellen er en fin motivasjonsfaktor og gir gode muligheter for noen skikkelige hardøkter.

Artikkeltags