Gå til sidens hovedinnhold

- Bjørkelangen vil kutte Kongsvinger-kø

Artikkelen er over 4 år gammel

BJØRKELANGEN: Elbilister klager over lang hurtigladekø på Kongsvinger. – Legg heller veien til Sverige om Bjørkelangen. Da slipper du kø, oppfordrer Ole-Christian Østreng i Aurskog-Høland kommune.

Misnøyen med de lange køen til den ene ladestasjonen på Kongsvinger er blitt omtalt i NRK Hedmark og Oppland.


Enn så lenge er ikke det noe problem på Bjørkelangen, forteller Østreng som er miljøvernrådgiver i kommunen.


– Hurtigladerne på Bjørkelangen brukes jevnlig, men jeg har ikke registrert at det har vært kø for å slippe til, sier han.

Raskeste veien
Bjørkelangen byr dessuten på gode muligheter til å gjøre unna noen ærender, mens bilen lader.


– Hurtigladeren er plassert rett utenfor Bjørkelangen senter «som har alt du trenger», sier han.


Kommer en fra Lillestrøm eller Oslo er det i hvert fall ingen grunn til å stå to timer i ladekø på Kongsvinger, på vei Charlottenberg – så lenge du kan lade køfritt på Bjørkelangen, påpeker han.

– Vi har god kapasitet på hurtigladertorget, sier miljøvernrådgiver Ole-Christian Østreng (t.v.) i Aurskog-Høland kommune, her sammen med prosjektleder Daniel Bügel i Kunnskapsbyen Lillestrøm.

Strekningen Lillestrøm til Charlottenberg om Bjørkelangen er dessuten 20 kilometer kortere – og ti minutter raskere enn veien om Kongsvinger.

Nyåpnet hurtiglader

Fortum Charge & Drive åpnet sin ladestasjon på Bjørkelangen19. januar.


Ole-Christian Østreng har et nært samarbeid med Daniel Bügel i Kunnskapsbyen Lillestrøm, som er norsk prosjektleder i Green Drive Region.

Dette er et EU-finansiert transportprosjekt i Interreg Sverige-Norge-programmet, der Aurskog-Høland kommune også er partner.


– Både Fortum Charge & Drive og Grønn Kontakt har gode kart over sine anlegg. Kartene viser også om hurtigladestasjonene er ledig eller opptatt, sier Bügel.

Kommentarer til denne saken