SFO i nye lokaler: – En bedre hverdag for barn og ansatte

GLEDER SEG: Jonathan Rønaas (8) (t.v.) Mattis Kristoffersen (6) og Mads Melby (7) tegner Pokémon mens de venter på å få leke i den nye gymsalen.

GLEDER SEG: Jonathan Rønaas (8) (t.v.) Mattis Kristoffersen (6) og Mads Melby (7) tegner Pokémon mens de venter på å få leke i den nye gymsalen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

BJØRKELANGEN: Mandag flyttet SFO inn i lokalene på nye Bjørkelangen skole. Det var til stor glede for elever og ansatte.

DEL

– Dette har vi gledet oss til lenge, forteller fagansvarlig ved SFO Anita Rønaas. Rundt henne springer barn fram og tilbake. Det blir litt kaos når ett hundretalls elever skal utforske nye rom og prøve nye leker.

– Vi har fått mye mer plass. I brakkene hvor SFO har holdt til de siste årene hadde vi bare to rom. Her har vi mange flere. Det merker vi godt under måltidene. Nå kan vi dele opp barna slik at det er 20 barn som spiser på hvert rom. Tidligere var det 60. Det utgjør en stor forskjell på lydnivået, sier Rønaas.

I dag er det 110 elever fra 1.- til 4.- klasse som benytter seg av SFO-tilbudet ved Bjørkelangen skole.

– Til sammen er vi 19 ansatte som jobber her. Jeg tror de nye lokalene vil bidra til at elever og ansatte får en bedre hverdag. Vi har fått mange rom, og barna har flere arenaer de kan leke på. Spesielt tror jeg den nye gymsalen blir populær, forteller Rønaas.

Denne uken var det kun SFO som flyttet inn på nye Bjørkelangen skole. Resten av skolen flytter inn på den offisielle åpningsdagen 26. februar.

Les også: Solgte eiendom for 4,3 millioner kroner – nå blir det boliger der

Gleder seg til å se gymsalen

Mattis Kristoffersen, Mads Melby og Jonathan Rønaas er i gang med å tegne Pokémon når Indre Akershus Blad møter dem.

– Egentlig vil vi leke i den nye gymsalen, men vi må vente på tur. Ikke alle kan være der samtidig, forteller Mads.

Guttene trives godt på den nye skolen.

– Det er mange flere lekeapparater, og mye mer å gjøre, forteller Mattis.

– Hva liker dere best?

– Det blå klatrestativet på baksiden av skolen er veldig kult. Det er laget for «parkour». Vi har allerede prøvd det, og gjort noen triks der, forteller Mads.

NY TEKNOLOGI: Jonathan Rønaas (8) mener den nye skolen er mye kulere enn den gamle. Spesielt gleder han seg til å se de digitale tavlene i klasserommene.

NY TEKNOLOGI: Jonathan Rønaas (8) mener den nye skolen er mye kulere enn den gamle. Spesielt gleder han seg til å se de digitale tavlene i klasserommene. Foto:

– Tavla blir til en iPad

Guttene er også spente på å få ta i bruk de nye klasserommene.

– De er mye kulere enn på den gamle skolen. Tavla kan bli til en iPad, der man kan tegne med fingeren, forteller Jonathan.

Les også: – Plass til 2000 mennesker i sentrum


BARBIEHUS: Maiken Krogsvold Aasnes (t.v),  Sara Sofie Larsen Simonsen og Nicoletta Nakhumicha Berg er vedlig fornøyde med at SFO har invistert i et nytt barbiehus.

BARBIEHUS: Maiken Krogsvold Aasnes (t.v), Sara Sofie Larsen Simonsen og Nicoletta Nakhumicha Berg er vedlig fornøyde med at SFO har invistert i et nytt barbiehus.

– Det beste er det nye barbiehuset

Sara Sofie Larsen Simonsen og Maiken Krogsvold Aasnes er fornøyde med den nye skolen. Spesielt godt liker de det nye barbiehuset SFO har kjøp inn.

Les også: Nå har Engen fått ny jobb

– Det har store rom, og det er god plass til barbiene, forteller Sara Sofie.

– Det er absolutt det aller beste med den nye skolen, sier Maiken.

Artikkeltags