På offensiven tross resultatnedgang

NEDGANG: Administrerende banksjef John Sigurd Bjørknes i Høland og Setskog Sparebank leverer lavere overskudd enn i fjor. Det er som forventet.

NEDGANG: Administrerende banksjef John Sigurd Bjørknes i Høland og Setskog Sparebank leverer lavere overskudd enn i fjor. Det er som forventet. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

BJØRKELANGEN: Kvartalsresultatet til Høland og Setskog Sparebank er dårligere enn på samme tid i fjor, men banken ansetter nye medarbeidere og er på offensiven.

DEL

I delårsrapporten for 3. kvartal framgår at lokalbanken med hovedkontor på Bjørkelangen bokfører et driftsresultat på 31,5 millioner kroner etter skatt. Resultatet er bedre enn forventet - til tross for at det er 9,7 millioner dårligere enn samme periode i fjor. Da var det spesielle forhold som styrket resultatet. Justert for engangsgevinster er resultatet omtrent på nivå med fjoråret.

Hittil i år har gevinst på verdipapirer dratt overskuddet noe opp, mens IT-kostnader og finansskatt har trukket ned. Den underliggende bankdriften er solid og lønnsom.

Tap og tapsavsetninger er på 9,1 millioner kroner, noe styret mener er tilstrekkelig bokførte nedskrivninger.

I en tid med pressede marginer på utlån, jobber Høland og Setskog Sparebank hardt og målrettet for å tjene penger på andre områder.

– Selv om Høland og Setskog Sparebank er inne i et konsolideringsår i bedriftsmarkedet, ansetter vi folk og satser offensivt. Framover blir det viktig å tjene nok til at vi kan vokse sammen med kundene og lokalsamfunnet, sier administrerende banksjef John Sigurd Bjørknes.

Banken har da også stort fokus på god kundebetjening, kompetanseutvikling og effektivisering for å skape god langsiktig lønnsomhet. Kunder og egenkapitalbeviseiere skal oppleve Høland og Setskog Sparebank som fremtidsorientert og som en betydelig aktør i lokalsamfunnet, skriver bankens styre og ledelse i kvartalsrapporten.

Finn Jørgen Taaje fra Lillestrøm er Høland og Setskog Sparebanks største eier med 24.900 egenkapitalbevis. Nest største eier er Høland og Setskog Elverk med 20.000 egenkapitalbevis.

Artikkeltags