Kreative ungdommer med store ambisjoner

Deltar i NM: Marthe Cathrine Ramstad (t.v.), Sara Linnea Hansson Lier og Jacob Gangnæs i GoLive UB.

Deltar i NM: Marthe Cathrine Ramstad (t.v.), Sara Linnea Hansson Lier og Jacob Gangnæs i GoLive UB.

Artikkelen er over 3 år gammel

BJØRKELANGEN: De er unge. De er innovative. Og de er ambisiøse. Torsdag drar ungdomsbedriften GoLive UB fra Bjørkelangen videregående skole til NM for Ungdomsbedrifter. 

DEL

– Vi gleder oss masse til å dra til NM på Lillestrøm og konkurrere mot andre ungdomsbedrifter. Ambisjonene er store og vi har lagt ned masse arbeid både på skole og fritid for å prestere vårt ypperste, sier Sara Linnea Hansson Lier, daglig leder i GoLive UB.

GoLive UB skal tilby en nettside som gjør prosessen for både musikk band og utesteder lettere.

Nettsiden fungerer som en møteplass, slik at musikk band og utesteder enkelt kan finne hverandre.

GoLive UB ble i mars kåret til fylkets beste Ungdomsbedrift, og de er dermed den eneste bedriften fra Akershus som deltar i konkurransen om den gjeveste prisen: Norges beste Ungdomsbedrift 2017.

Vinneren derfra skal representere Norge i EM i Brussel i sommer. 

Bygger bro mellom skole og næringsliv 
I 2016 var 3 000 personer fra arbeids- og næringsliv på ulike måter involvert i Ungt Entreprenørskaps aktiviteter i Akershus.

Mange av disse har vært mentorer for ungdomsbedriftene. 

– Gjennom Ungdomsbedrift får elevene praktisk erfaring i samarbeid med næringslivet, og for mange er dette det første møtet med arbeidslivet. Bedriftene får møte neste generasjon medarbeidere og utfordre ungdom på oppgaver og problemstillinger de vil møte i fremtiden. Ungt Entreprenørskap har derfor en unik rolle i å bygge bro mellom skole og fremtidens næringsliv, sier Petter Skotland, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Akershus.

20-åring med ambisjoner 
Ungt Entreprenørskap ble startet i 1997, og organisasjonen feirer i år 20-års jubileum.

På landsbasis har nær 200 000 elever fått erfaring med ungdomsbedrift siden oppstarten.

– Aldri har Ungt Entreprenørskap vært mer relevant enn nå. Dagens unge er fremtidens ledere i næringslivet og de skal utvikle velferdssamfunnet fremover. Innovatører trengs overalt! Ungt Entreprenørskap i Akershus har hatt en fantastisk vekst, men vi har ambisjoner om at alle elever og studenter i fylket skal få tilbud om entreprenørskap i utdanningen sin. Det er et stykke igjen til vi er der, sier Håvard Lindtvedt, styreleder i Ungt Entreprenørskap Akershus.

Artikkeltags