Ved Bjørkelangen videregående skole var det ifølge assisterende rektor Johnny Engen «uventet stor søkning til utdanningsprogrammet Kjøretøy».

– Vi hadde planlagt én klasse, men har fått økt antall plasser fra Akershus fylkeskommune, slik at det blir én klasse til. Likevel er det ei lita venteliste til dette utdanningsvalget.

62 søkere til 30 plasser

Idrettsfag er tradisjonelt et populært utdanningsvalg ved BVS. Her måtte elevene ha karaktersnitt på 4,4 for å komme inn i år. Det er litt høyere enn i fjor. De siste årene har det kommet cirka 40 søknader til de 30 plassene.

I år var det 62 som søkte på de 30 plassene.

I helse- og oppvekstfag er det ikke opprettet flere klasser, men elevtallet er ytterligere utvidet, slik at det er plass til tre flere elever i hver klasse i år.

– Hvilke utdanningsprogram er de minst populære?

– Design- og håndverk/medieproduksjon er ikke oppfylt. Vi har også noen få ledige plasser i elektrofag. Men jeg må få legge til at søkermønsteret alltid varierer fra år til år.

Flere plasser på Kjelle

Ved Kjelle videregående skole er det i år opprettet flere elevplasser på bygg- og anleggsteknikk.

– Det er det mest populære utdanningsprogrammet på Vg1. Her ble det opprettet en halv klasse ekstra for å gi tilbud til flere av søkerne som hadde dette ønsket, sier skolens nye rektor Øyvind Sæteren.

Kjelle videregående skole har de siste årene hatt bare én klasse på Vg1 bygg- og anleggsteknikk. Man må helt tilbake til 2013/2014 for å finne to klasser.

– Nå er søkningen høyere enn på flere år. Derfor fikk vi halvannen klasse i år, sier Sæteren.

Både på Vg1 naturbruk og Vg1 bygg- og anleggsteknikk er det elever på venteliste.