– Av i alt 140 elever på 3. trinn har vi fått med oss 89 elever som skal være med å samle inn penger. Det er vi veldig fornøyd med, forteller russepresident Andrine Bergdølmo.

I tillegg til å være leder for russestyret sitter hun og Celine Valberg Lyseggen i skolens komité for innsamlingsaksjonen Krafttak mot kreft.

– Vi er fem medlemmer i komiteen som har jobbet med dette helt siden august i fjor, forteller aksjonsleder Lyseggen.

Les også: Skoleåpning i 20 minusgrader

Senskader etter kreftbehandling

Krafttak mot kreft er Kreftforeningens årlig innsamlingsaksjon. I år går pengene til personer som har overlevd kreft, men blir rammet av senskader av kreftbehandlingen. Dette kan bidrar til et liv preget av smerter og begrensninger. Ifølge tall fra kreftforeningen rammer senskader etter kreftbehandling én av tre personer.

Les også: Nytt helsetilbud: – Vil gi ungdom bedre psykisk helse

Torsdag ettermiddag skal Bergdølmo og Lyseggen dele ut bøsser til medelever som skal delta i aksjonen.

– Vi har et mål om å slå innsamlingsrekorden fra 2011. Da samlet skolen inn 79.000 kroner. Nå har vi et mål om å samle inn 85.000 kroner, sier Bergdølmo.

Vil gå med bøsser i hele Aurskog-Høland

3.-klassingene fra Bjørkelangen videregående skole vil gå rundt med bøsser i hele Aurskog-Høland.

– Vi har delt elevene inn i grupper som vil besøke Bjørkelangen, Aurskog, Setskog, Løken og Hemnes, forteller Bergdølmo.

Aksjonsleder Lyseggen synes innsamlingsaksjonen er viktigere enn å samle inn penger til russetiden.

Les også: Utdanningsdag på VGS: – Nå vet vi hva vi går til

– Selv om mange av oss er i ferd med å spare penger til russefeiringen, er dette en viktig prioritering. Pengene går til å hjelpe personer som har hatt kreft. Mange av dem vil aldri vil få tilbake det livet de hadde før de ble syke. Det er veldig fint å kunne bidra til å hjelpe dem, sier Lyseggen.