Gå til sidens hovedinnhold

Flere lokale elevbedrift var blant de beste i fylket: – Dette hadde vi aldri forventet

Artikkelen er over 2 år gammel

LILLESTRØM/BJØRKELANGEN: Onsdag deltok 122 elevbedrifter fra ungdomsskoler i Akershus i mesterskapet GründerExpo 2018 på Norges Varemesse i Lillestrøm. Flere bedrifter fra Bjørkelangen skole imponerte juryen.

Miljø-Mat EB var den elevbedriften som vant flest priser. Daglig leder i bedriften Hedda Holtet var fornøyd da Indre.no ringte henne for å gratulere fredag.

– Å vinne så mange priser hadde vi aldri forventet, forteller 9.-klassingen.

Miljø-Mat EB ble startet for å få samfunnet til å kaste mindre mat. Jentene laget blant annet et hefte med informasjon og tips til hvordan man kan bruke gamle matvarer. De inngikk også samarbeid med flere bedrifter i det lokale næringslivet. I alt fikk bedriften fem priser. Blant annet førsteplass i kategorien «Beste grønne entreprenør» og førsteplass i kategorien «Beste samarbeid med næringslivet».

– Nå har vi gått videre til mesterskapet for elevbedrifter i region øst. Det vil bli arrangert 31. mai. Om vi går videre derfra skal vi konkurrere om å bli Norges beste elevbedrift, forteller Holtet.

Les også: Skoleåpning i 20 minusgrader

Få flere til å spise økologisk

Eco Garden var en av de andre bedriftene fra Bjørkelangen skole som fikk flere utmerkelser under mesterskapet. Målet til bedriften er å få flere folk til å engasjere seg i økologisk matproduksjon. Blant annet var en av bedriftenes ideer å leie ut jordstykker slik at flere kunne dyrke sine egne grønnsaker økologisk. Bedriften vant andreplass i kategorien «Beste tjeneste».

Les også: Aages Bakeri avvikler i senteret – sju ansatte mister jobben

Forebygge viltulykker

Bedriften 2 Save EB fikk førsteplass i kategorien «Beste vare». De tre 14-åringene i bedriften hadde utviklet et «viltspeil» de mener kan forhindre viltpåkjørsler. Juryen mente ideen bidrar til å løse et konkret samfunnsproblem i forbindelse med trafikkulykker der mennesker og storvilt er involvert. De hadde også lagt vekt på at bedriften hadde fått utviklet en prototyp, som politiet har godkjent.

Les også: Bakeri-eier: – Jeg orker ikke mer av dette jaget etter penger hele tiden

Feiret med champagnebrus og kake

Fredag ble elevbedriftene ved Bjørkelangen skole feiret med champagnebrus og kake. Liv Østeng Halvorsrud er rådgiver ved skoen, og har hatt ansvaret for skolenes undervisning i ungt entreprenørskap. Hun forteller at det er første gang skolens elevbedrifter har fått så mange priser.

– Dette er et tverrfaglig prosjekt hvor elevene får lære seg å bygge opp en bedrift fra starten. Jeg er kjempestolt over elevene, og synes det er veldig morsomt at flere bedrifter har gjort det så bra.

Kommentarer til denne saken