– Dersom ikke besøkstallene blir bedre, må vi kanskje se på andre tiltak

– VELKOMMEN TIL OSS: LHL-leder Tor Norderud ønsker leder Bjørg Wendela Ruud i Bjørkelangen seniorsenter, frivilligsentral-sjef Ragnar Heide, Berit Svimork (bak t.v.), Jan Røynom, Sidsel Slettum, Unni Fallet, Hans Petter Holtet og Solveig Rørdam i seniorsenterets styre velkommen i nye lokaler. FOTO: ROGER ØDEGÅRD

– VELKOMMEN TIL OSS: LHL-leder Tor Norderud ønsker leder Bjørg Wendela Ruud i Bjørkelangen seniorsenter, frivilligsentral-sjef Ragnar Heide, Berit Svimork (bak t.v.), Jan Røynom, Sidsel Slettum, Unni Fallet, Hans Petter Holtet og Solveig Rørdam i seniorsenterets styre velkommen i nye lokaler. FOTO: ROGER ØDEGÅRD

BJØRKELANGEN: Onsdag åpner Bjørkelangen seniorsenter sin nye arena – i LHL-bygget. Sviktende besøkstall gjør at 2017 blir avgjørende for om senteret har livets rett også i framtida.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

2 måneder for 49 kroner! Lokalavisen når det passer deg.

Bjørkelangen seniorsenter var det andre av Aurskog-Høland kommunes seniorsentre som åpnet, tilbake i 2008.

Den gangen var Bjørkelangen bedehus arenaen. Besøkstallene lå på rundt 60 i snitt og entusiasmen var stor blant seniorene i Aurskog-Hølands hovedstad. I 2011 ble senteret flyttet til flerbrukssalen i Amfi Bjørkelangen Torg.

I år har besøkstallene vært på rundt 30 i snitt. Frivilligsentral-sjef Ragnar Heide, som var med på å starte opp seniorsenteret i sin tid, peker på flere faktorer som kan være årsaken.

– Flerbrukssalen kan fremstå som litt steril med tanke på dette formålet. Tidligere var det restaurant vegg-i-vegg med salen, og de besøkende fikk lett tilgang på mat og drikke. Driften i restauraten har vært til og fra. Selv om ordningen ble videreført med kafeen nede i torget, ble det hele mer tungvint.

Leder Bjørg Wendela Ruud i Bjørkelangen seniorsenter savner rekruttering.

– Det er som regel de samme fjesene å se nå som da vi startet for ni år, siden, dessuten har jo noen forlatt oss. Seniorsenteret er til for alle godt voksne, ikke bare de over 75, fastslår hun.

– Vi trenger hjelp til enkle oppgaver, som å koke kaffe og smøre mat, det er eget kjøkken i tilknytning til lokalene her, som fungerer optimalt. Det er ikke snakk om mye jobb. Da vi var i bedehuset, hadde en i styret ansvaret hver gang, og to personer hjalp til på rundgang, sier Sidsel Slettum i styret.

Ragnar Heide presiserer at det er én stor forskjell fra å sitte i seniorsenterstyret enn det vanlige foreningslivet i Aurskog-Høland.

– En slipper å drive inn penger. Det er selvhusholdning det er snakk om, så det er kun dugnadsbasert, og kommunen gir tilskudd til hvert enkelt senter, men 2017 blir avgjørende for hva som skjer i framtida på Bjørkelangen. Dersom ikke besøkstallene blir bedre, må vi kanskje se på andre tiltak vi kan bruke midlene på for denne aldersgruppa, sier en klar frivilligsentral-sjef.

Styret håper og tror også at LHL-byggets beboere vil benytte seg av senteret når det blir i bygget.

– Vi har sosial samling med forskjellige aktiviteter på torsdagene, og ønsker seniorsenteret hjertelig velkommen i lokalene våre på onsdagene framover. Det er et velkomment tilskudd, sier leder Tore Norderud i Aurskog-Høland LHL.

I likhet med kommunens andre seniorsentre har Bjørkelangen seniorsenter hatt et bredt og kvalitetsfylt program, med alt fra foredrag, lesegruppe (får egne lokaler i LHL-bygget), konserter med topp-artister og teaterinnslag, og denne vinteren/vårens program er intet unntak:

Wescopen (18. januar), Geir Heljesen (25. januar), Thorun Werswick presenterer Camilla Collett (8. mars), lege Inge Skråmm snakker om slitasjegikt (19. april) og Geitrams (31. mai)

– Vi håper lokalbefolkningen på Bjørkelangen engasjerer seg og slutter opp om tilbudet, så det ikke forsvinner. Det beriker lokalmiljøet, sier Hans Petter Holtet i styret.

Artikkeltags