Gå til sidens hovedinnhold

Spiller for full lørdagsmusikk

Artikkelen er over 3 år gammel

BJØRKELANGEN: Ole Kristian Ruud, som gjestet Musikkfestivalen for to år siden, er tilbake som «trubanist» på fredagskvelden i pianobaren og på lørdag har han med seg bandet sitt Borderland.

– Siden sist har Borderland, fått en bra oppsving. Vi har over 2 millioner streams på Spotify, vi har stått på scenen i Oslo Spektrum og var senest nå i sommer helt i Nord-Trøndelag på turné, fortsetter Ruud fornøyd.

– Og hva med trubanisten ?

– For min egen del har pila også pekt den riktige veien, med mange hyggelige spillejobber og full kalender, svarer Ole Kristian.

Les også: Langreist Elvis-hyllest

– Hva slags inntrykk har du av festivalen på Bjørkelangen?

– Å spille på festivalen er helt knall. Jeg har spilt mye aleine i Aurskog-Høland de siste par åra og gleder meg til at gutta i bandet skal få oppleve hvor bra det er å spille på her. Det blir genialt, sier den positive musikeren.

– Hvilken sjanger vil du si at musikken din hører innunder?

– Det handler jo om party og om at vi spiller lørdagsmusikk. Noen av låtene har kommet til som følge av at man har stått og sett på hva folk gjør på fest. Vi er litt flue på veggen, fra orkesterplass. Men vi ler ikke av folk, vi ler med, for jeg kan så absolutt kjenne meg igjen i noen av tekstene innrømmer han villig.

– Det handler også om «hooks», som gjør at uansett hvor langt du er utpå, så kan du bli med på å synge strofer som «åååååhh» eller «heeey». Delaktighet er viktig mener han.

– Har dere noe formening om hvem publikumet deres er ?

– Det har vi! Vi får jo ut statistikk fra Spotify, og hovedlytterne er mellom 18 og 27 år, altså de som er best på streaming. Vi spiller etter mottoet «Alle skal få», og har som følge av det gjort «up to date» versjoner av gamle, kjente partyslagere, sånn at om du er 18 eller 55, så skal du ha det kult på fest sammen med oss, lover han!

Med dette skulle det være all grunn til å seriøst vurdere en tur på party på Bjørkelangen.

Kommentarer til denne saken