Lokale talenter, Blunck og Katastrofe i Borderlandet

PÅ HJEMMEBANE: – Å stå foran mange mennesker har vært jobben min i mange år, så jeg var ikke nervøs. Det var bare kjempemoro, sier Anders Brunes om deltakelsen i Norske Talenter i vår. Lørdag dukker bjørkelangingen opp på hjemmebane. Foto: TV2

PÅ HJEMMEBANE: – Å stå foran mange mennesker har vært jobben min i mange år, så jeg var ikke nervøs. Det var bare kjempemoro, sier Anders Brunes om deltakelsen i Norske Talenter i vår. Lørdag dukker bjørkelangingen opp på hjemmebane. Foto: TV2

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

BJØRKELANGEN: Det er en god blanding av både lokale talenter og rikskjendiser i festivalhallen under Bjørkelangen Musikkfestival i dag.

DEL

Først ut er Anders Brunes, som etter deltakelsen i Norske talenter fikk kjenne litt på kjendisstemplet.

– Du stilte opp i Norske Talenter med en egenprodusert vise. Var det noe du hadde tenkt på lenge ?

–Jeg hadde ikke tenkt mye på å melde meg på, men i og med at jeg gikk over i pensjonistenes rekker i juli i fjor, fikk jeg bedre tid til å «klimpre» på gitaren. Dermed slo tanken meg, og jeg meldte meg på. Jeg kom med og hadde en morsom opplevelse med det, sier Bunes.

– Har du følt noe på kjendislivet etter dette?

– Jeg har ikke noe følelsen av å ha blitt kjendis. Folk jeg kjenner på Bjørkelangen stopper jo opp og prater litt, men det hadde de jo gjort likevel, forteller Anders som medgir at han har blitt stoppet av folk han ikke kjenner også.

Anders kommer opprinnelig fra Krøderen men etter at han fikk sin første jobb ved Bjørkelangen videregående skole i 1976, så har han blitt her.

Han har alltid hatt gitaren med seg og var med å starte viseklubb i sin tid, hvor kanskje den til nå litt mer profilerte visesangeren Stein Ove Berg var med.

– Siden stiftet jeg familie og andre ting ble viktigere enn å spille gitar. Jeg engasjerte meg mer i jobben og som fagbokforfatter. Dette er tidkrevende og i tillegg var jeg naturligvis med ungene rundt omkring på deres aktiviteter, forteller han. Men gitaren har alltid vært med og jeg har skrevet en del sanger til forskjellige arrangementer, og minst én på engelsk, påpeker han.

Med seg har han bassist Hans Ulviken, som også skal traktere ståbassen når Spleiselaget skal spille.

Etter dette blir det trylleshow med Chriss Chrissel og forestilling med dansegruppa Nero.

Så er det tid for Bondebabes fra Hemnes, med Marianne Solli i ledelsen. Babes'ene byr alltid på overraskelser.

Regionsteateret Baluba, som fyller 5 år, viser fram et utdrag av jubileumsforestillingen «Narnia-løven, heksa og klesskapet», som har premiere senere i høst, ifølge leder Natalie Skamo i Baluba.

Det er også i år lagt opp til et rusfritt arrangement for barn og unge hvor artisten Petter Kristiansen fra Fredrikstad AKA «Katastrofe» står på scenen. Han er mest kjent for samarbeidet med duoen Erik & Criss om dansegulvmonsteret «Nødlanding» som ble en hit i 2011.

Etter 7.000.000 streams og cirka 2.000.000 visninger på YouTube, har den feststemte Fredrikstad-artisten låst seg inne i studio igjen og har nå flere nye radiosingler klare for lytterne.

Den litt mer kjente Øivind Blunck inntar scenen med forestillingen «Absolutt Øivind» sent på ettermiddagen. I dette showet inngår en del av hans mest populære og etterspurte numre, og et gjensyn med udødelige Reidar og Fridtjof! Med seg har han også sangerne Reidun Sæther og Christine Guldbrandsen, som heller ikke er ukjent for det norske publikumet.

Artikkeltags