«Den er'e lenge sea je har hørt»

GLADE GUTTER: Erik Berntsen (t.v.), Thomas Biller og Fredrik Billingsøe utgjør Trinity. Lørdag kommer de til Bjørkelangen Pub.

GLADE GUTTER: Erik Berntsen (t.v.), Thomas Biller og Fredrik Billingsøe utgjør Trinity. Lørdag kommer de til Bjørkelangen Pub.

Artikkelen er over 2 år gammel

BJØRKELANGEN: Aur- og eidskogingene i Trinity lover et variert show når de entrer scenen i Bjørkelangen Pub lørdag.

DEL

Trioen består av Erik Berntsen og Fredrik Billingsø fra Aurskog og Thomas Biller fra Eidskog.

Alle tre har tonnevis med erfaring fra danseband og diverse andre sjangre.

Les også: - Helt konge!

– Jeg er egentlig glad i all slags musikk, men det er jo ingen tvil om at jeg trives med cowboyhatten på huet. Countrymusikken ligger mitt hjerte nær. Fredrik, som forresten er fra Finsrud på Magnor, spilte i mange år i duo med Jarle Børlie, og har en forkjærlighet for rock, fortrinnsvis Rolling Stones og Status Quo, mens Tomas spilte i mange år i Trond Erics. Etter ha fomlet litt, har vi nå landa på låter vi trives med, forklarer Berntsen til Indre Akershus Blad.

Trioen har nesten vært husband ved Bjørkelangen Pub i 2017. Tre ganger tidligere har orkesteret spilt i det tradisjonsrike lokalet, der Tertitten Pub tidligere hadde tilhold.

Hver gang har det vært stinn brakke.

– En av kveldene var rein countrykveld, og folk kom dressa opp som om de kom rett fra prærien. Det har vært folk mellom 20 og 70, som er like glade i å synge med og lytte som å danse. Målet er å glede publikum og høre replikker som «Den er’e lenge sea je har hørt»! Repertoaret vårt bærer preg av dette, det er ikke lenger kun dansebandslåter det går i. Vi spiller for eksempel helt egne låter av Traveling Wilburys og Creedence, samt originalene til en del låter som er oversatt fra engelsk til norsk, dansk og svensk opp gjennom årene. Vi er opptatt av både røtter og roots, presiserer Berntsen.

Under Bjørkelangen Musikkfestival håper Berntsen at det dukker opp både gamle kjenninger og nye lyttere.

– Med Contrazt i teltet på Bjørkelangen og det andre arsenalet som finnes i festivalhallen skal vi kanskje ikke forvente stinn brakke, men vi satser på at et nostalgisk lokale med ditto musikk drar noen innom. Vi lover topp stemning fra scenen, avslutter Berntsen.

Artikkeltags