Miljøbevisste Elias tegnet laks og vant

TEGNET OG VANT: Markus Stranden Eian (t.v.), Emil Filberg og Elias Moussafir fra Bjørkelangen skoles 8. trinn tegnet hver sin laksetegning og ble rikt premiert av Bjørkelangen JFF. FOTO: ROGER ØDEGÅRD

TEGNET OG VANT: Markus Stranden Eian (t.v.), Emil Filberg og Elias Moussafir fra Bjørkelangen skoles 8. trinn tegnet hver sin laksetegning og ble rikt premiert av Bjørkelangen JFF. FOTO: ROGER ØDEGÅRD

Fiskeinteresserte tegnere blir stilt ut i biblioteket

DEL

Elias Moussafir vant førsteprisen da Bjørkelangen JFF arrangerte tegnekonkurranse.

Tegningen fikk prisen for tekstbudskapet om å ta vare på naturen, samt tilhørende strategiske plasseringer av søppelkasser ved tursti- og uteområdet.

– Blyanttegningen har både flotte detaljer og fine farger. Vi kan se en lakseelv med tilhørende laksefiskere både på land og vadende. Elven føres gjennom et rør som brukes for å lede laksen avgårde. Et utmerket bidrag, mente juryformann og ordfører Roger Evjen i Aurskog-Høland kommune, som hadde med seg Kristin Haugerudbråten fra Bjørkelangen skole, barne- og ungdomsbibliotekar Marita Grønlund fra biblioteket og ungdomsrepresentanten Harun Muminovic fra Bjørkelangen skole i juryen.

Emil Filberg tok andreplassen, og Markus Stranden Eian, som begge, i likhet med Moussafir går på 8. trinn ved Bjørkelangen skole, tok tredjeplassen.

– Jeg hadde trua på å vinne konkurransen. Det var derfor jeg sendte inn bidrag. Det var morsomt å vinne, mener Elias.

De tre vinnertegningene står nå stilt ut hos Aurskog-Høland bibliotek.

Bjørkelangen JFF har hatt flere arrangementer i 2019, som er villaksens år,

– Denne konkurransen topper nok dem alle. Å få dele ut fiskestenger og utstyr til barn som engasjerer seg og vil fiske er strålende, forteller Jesper Maj Larsen i Bjørkelangen JFF.

Representanter for den aktive jakt og fiskeforeningen har holdt foredrag i mange skoleklasser i Aurskog-Høland i år.

Vi har blant annet vist filmen Villaksen, noe som resultertei mange bidrag til tegnekonkurransen. Det er for øvrig mulig for flere skoler å få besøk av oss og delta i tegnekonkurranse til høsten også, det er bare å ta kontakt, oppfordrer Larsen til slutt.

Artikkeltags