Henriksen bokbades av journalist Roger Ødegård, før det blir rockekonsert etterpå.

– Jeg har alltid likt å komme til Bjørkelangen. Jeg har hatt noen av mine beste bokbad der, og nå håper jeg at folk er klare for å møte musikeren også. Bjørkelangen er som en liten by du kommer til i Colorado eller Montana, en by som kommer kastet på deg etter at du har kjørt lenge. En by du blir veldig glad for at finnes, sier Levi Henriksen til Indre Akershus Blad.

2. september 2017 kom Levi Henriksen med romanen «Her hos de levende».

Historien Levi alltid har hørt han skulle skrive men som han alltid har forsøkt å lure seg unna: Historien om faren, likhet med sitt opphav og at man aldri kan unnslippe den man er.

Noe av det samme temaet berøres i Levi Henriksen & Babylon Badlands nye plate Verden av i går (som også kom på høsten i 2017), og aldri har det vært flere berøringspunkter mellom musikeren og forfatteren Levi Henriksen som i tittelsporet synger «Pappa og jeg i svarthvitt, jeg på taket til hans nye bil / På fanget hans bak rattet, verden rundt på under en mil».

Bandet består av folk som har kjent hverandre lenger enn The Beatles eksisterte, og de har spilt sammen i en rekke sammenhenger.

Henriksen og gitarist Anders Bøhnsdalen siden 1985 og Heart of Mary, med plateutgivelse og seier i Ungdommens radioavis rockemønstring (en forløper til dagens Urørt) i 1988.

Trommeslager Finn Lilleseth og bassist Morten Andreassen har spilt sammen med Henriksen på i alt fire plater, og hele bandet lever opp til tesen om at musikere, i hvert fall de virkelig gode og dedikerte, eldes helt motsatt av hunder.

Henriksen er også aktuell med novellesamlingen Jern & metall, som kom i fjor høst, og ungdomsromanen Vinter på savannen sammen med datteren Leah Henriksen.

I 2018 fikk han dessuten Vidar Sandbecks kulturpris.