Bestill bøker fra biblioteket – hent før påske

Biblioteksjef Marianne Mørch Gran (t.v.) og barne- og ungdomsbibliotekar Marita Grønlund ved Aurskog-Høland bibliotek.

Biblioteksjef Marianne Mørch Gran (t.v.) og barne- og ungdomsbibliotekar Marita Grønlund ved Aurskog-Høland bibliotek. Foto:

Biblioteket tilbyr takeaway-bestilling til og med fredag.

DEL

12. mars låste bibliotekene døra som et tiltak for å hindre spredningen av koronavirus i tråd med nasjonale føringer. Det ble samtidig slutt på selvbetjente løsninger, og bibliotekbussen innstilte sine ruter.

Nå har det snart gått tre uker, og kanskje har du gått tom for lesestoff for lengst. Nå gir biblioteket på Bjørkelangen deg en liten mulighet til å skaffe deg nytt lesestoff.

– Vi tilbyr et midlertidig tilbud med take-awaybestilling av bokposer før påske, sier biblioteksjef Marianne Mørch Grahn.

Tilbudet gjelder for registrerte lånere. Du kan sende bestilling på e-post fram til klokka 12 fredag 3. april. Bøkene blir gjort klar og satt i poser merket med navn. De kan hentes utenfor bibliotekets inngang enten torsdag 2. april eller fredag 3. april på dagtid.

Biblioteket minner om reglene som gjelder med tanke på smittefare.

– Husk å holde trygg avstand og ta hensyn til smittefaren. Hvis man har luftveissymptomer, eller sitter i karantene kan man ikke hente bøker, men kan sende noen andre for å hente i stedet, sier Grahn.

Også i Lillestrøm er det mulig å bestille bøker fra biblioteket. Men da må du være rask, for fristen går ut onsdag 1. april klokka 12.

Ebøker og lydbøker

Selv om bibliotekene er stengt, kan du også låne bøker elektronisk fra sofaen gratis fra biblioteket.

Men visste du at biblioteket også låner ut bøker elektronisk?

– Det er verdt å sjekke ut ebokløsningen vår. Med gratis-appen Bookbites kan du låne ebøker fra biblioteket. Det betyr at du får tilgang til bøker og lydbøker uten å forlate stua, sier biblioteksjef i Aurskog-Høland Marianne Mørch Grahn.

Man kan enten laste ned lydbøker eller lese bøker elektronisk. Appen Bookbites kan lastes ned på mobiltelefon eller nettbrett, både Android og Apple.

Det eneste du trenger for å få tilgang til et stort utvalg av e-bøker og lydbøker er et nasjonalt lånekort. Har du ikke det kan du registrere deg digitalt som nasjonal låner her.

De ansatte i Aurskog-Høland bibliotek har ikke kuttet kontakten med lånerne selv om biblioteket er fysisk stengt. Både på Instagram og Facebook formidler biblioteket lesetips for unge og gamle.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken