Saken der en kvinne i 40-årene ble funnet død i Askim i midten av juli har tatt en ny vending.

Etter at politiet i slutten av forrige uke fikk svar på blodprøvefunn gjort på fylkesvei 115 ved Garsvik på Bjørkelangen, har siktelsen av sjåføren – en mann i 50-årene – blitt endret fra uaktsomt å ha forvoldt en persons død til forsettlig drap.

Det betyr at politiet mener bevisene er styrket i at Garsvik er åstedet og at de ikke setter sin lit til mannens forklaring om at kvinnen har hoppet ut av bilen i høy fart.

Dette opplyser politiet i en pressemelding torsdag.

«Øst politidistrikt vil fredag begjære at siktede fengsles i ytterligere fire uker på grunn av fortsatt fare for bevisforspillelse. Fengslingsmøte finner sted ved Follo og Nordre Østfold tingrett kl. 10», heter det i pressemeldingen.

Indre Akershus Blad omtalte nylig som første avis i Norge at mannen tidligere var ilagt besøksforbud mot kvinnen, et forbud han skal ha brutt flere ganger.

Ønsker fortsatt tips

I pressemeldingen som ble sendt ut torsdag ettermiddag, bekreftes dette.

«Siktede er tidligere ilagt besøksforbud overfor avdøde i en straffesak tilhørende Oslo politidistrikt.

Opplysningene om besøksforbudet og forholdet mellom siktede og avdøde er informasjon som anses relevant for etterforskningen. Av hensyn til den videre etterforskningen ønsker ikke politiet å kommentere dette ytterligere nå.»

Den siktede kalte seg selv kjæreste med kvinnen i det første fengslingsmøtet.

Politiet er fortsatt interessert i tips i saken, spesielt på strekningen Bjørkelangen - Løken i tidsrommet 03.30-05.00

«Politiet ønsker fortsatt å komme i kontakt med personer som natt til tirsdag 19. juli kjørte, eller var i området mellom Bjørkelangen og Løken i tidsrommet kl. 03.30 - 05.00. Politiet er særlig interessert i tips som omfatter observasjoner av en mørkeblå Suzuki Across, 2022-modell.»

Den mørkeblå Suzukien er bilen den siktede sjåføren og den nå avdøde kvinnen kjørte.