Lørdag 25. og søndag 26. bes det inn til fartsfest i Aurskoghallen.

På storskjermen kan bygdefolket bivåne sin – og hele Norges formel-håp Dennis Hauger i det alle håper vil bli en cruising inn til seier i Formel 3 denne sesongen.

Idémaker er Morten André Næss, mens Haugers tre sponsorer fra bygda, Bakke/MittEgetLokale AS og Aurskog Sparebank er arrangører.

– Jeg tenker tilbake til da Petter Solberg ble verdensmester den første gangen, om hvordan hjembygda hans, Spydeberg, sluttet opp om ham. Dennis fortjener det samme. Glem Aurskog ILs nesten-opprykk i fotball i 1966 og Lasse Ottesen i hopp i 1994 – det Dennis gjør internasjonalt nå er større. Han er tidenes største idrettsmann fra bygda. Og vi har bare sett begynnelsen, mener Næss.

Han gikk på skolen sammen med Dennis’ pappa Tom Erik Hauger, og har fulgt Dennis tett helt siden han kjørte gokart.

Hauger leder med hele 43 poeng foran den siste Formel 3-runden i Sochi den siste helga i september, men hovedpersonen, som var hjemme en snartur i forbindelse med søsterens konfirmasjon forrige uke, forskutterer ingenting.

– Nei. I denne sporten kan alt skje. Jeg har akkurat det samme fokuset og oppladningen foran dette løpet foran alle de andre: Ett løp av gangen. Selv om gullet selvfølgelig vil ligge i bakhodet, det er jo naturlig, for jeg kjører bestandig for å vinne, sier Dennis Hauger.

– Vær kjapp på labben!

Han er fortsatt medlem i NMK Aurskog-Høland og er bevisst på hvor røttene ligger.

Det vil være påmelding og først til mølla i Aurskoghallen.

– Slik det ser ut nå, er det lov med 400 personer i hallen totalt, i kohorter à 200 og 200. Skulle det endre seg fram mot arrangementet, vil vi utvide. Vi viser alle tre løpene til Dennis. Han kjører to løp lørdag og hovedløpet, hvor alt skal avgjøres, kjøres søndag morgen.

I tillegg viser vi Formel 1-runden på søndag ettermiddag. Inngangen er gratis. Det er laget Facebook-arrangement og billettene er lagt ut på nettet. Vær kjapp på labben, for her blir det stinn brakke, oppfordrer daglig leder Jørgen Ittelin Brynildsen i MittEgetLokale.

– Tror dere det blir fullt i hallen, altså? Jeg ser jo at interessen nasjonalt og internasjonalt er stor, men tenker ikke så mye på at den er like stor her i hjembygda. Det er kjempekult at folk er så gira, sier Dennis.

– Garantert. Du er på alles lepper for tida – også i Aurskog. Det er skikkelig buzz. Jeg får dessverre ikke sett løpet i hallen, siden jeg skal til Sochi og se deg live, sier Morthen Bakke, med glimt i øyet.

Dennis Hauger er helt klar på at de lokale sponsorene har vært avgjørende for hans satsing de siste årene.

– De har hatt trua på meg hele veien. Det har vært en god støtte å ha. Jeg er jo fortsatt på et nivå der jeg må betale for å kjøre, påpeker Dennis.

Vil farge hallen rød

Neste sesong kjører han på et nytt nivå: Formel 2.

Det er klart allerede, uavhengig av om han haler i land seieren i Formel 3 26. september eller ei.

– Det er hyggelig at flere av sponsorene til Dennis blir med oss på festen. Red Bull har bekreftet at de kommer med en del av sitt maskineri, blant annet en Formel 1-simulator. Proffklær gir oss rabattert pris på «Dennis Hauger t-skjorta» som kan forhåndsbestilles sammen med billetten. Hvis vi kunne farget hele Aurskoghallen rød denne helga, ville det vært så kult! I tillegg bidrar flere lokale foreninger.

AFSK vil holde kiosken åpen og NMK Aurskog-Høland har også meldt sin ankomst. Vi kan love noen overraskelser i løpet av helgen. Vi håper og tror folk i bygda ønsker å samles for å heie på Dennis sammen denne helga. Det fortjener han, mener markedssjef Helene Enger Skjønnhaug i Aurskog Sparebank.