Nå går prisene i taket igjen

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Ikke fylt tanken? I dag fyker prisene i været.

DEL

Denne påsken har drivstoff-prisene sunket i gulvet. Krigen i Oslo spredde seg også til Romerike og glåmdalsregionen, og stasjonene Lillestrøm serverte 2.påskedag diesel for under 10 kroner og bensin for drøyt 11 kroner.

Men ifølge en mann som har studert diesel- og bensinpriser i over 10 år, NHH-professor Øystein Foros, er gleden kortvarig:

– Det kan godt være at bransjen ikke tjener så mye på dieselpriser rund ni kroner og bensinpriser på rundt elleve kroner, men i morgen vil bensinprisene stige til ca. kr 14,70. Og da vil de tjene kr 3,50 mer, sier Foros til TV 2.

I følge professoren er det viktigere når du handler enn hvor du handler, og viser til at det siden 2004 har vært et faktum at alle bensinstasjonene setter opp prisene på mandag og torsdag formiddag.

I høytiden kommer tilsvarende prisoppgang på første virkedag. Ifølge Foros viser dette at det er lav konkurranse og priskoordinering selskapene i mellom.

– Når kundene blir mer opptatt av når de fyller og ikke hvor de fyller, så er det med på å redusere konkurransen, sier Foros til kanalen.

Kommunikasjonssjef Knut Hilmar Hansen i Statoil Fuel & Retail Norge bekrefter overfor TV 2 at de forventer at prisene er tilbake på «normalen» tirsdag.

Artikkeltags