Barnehagen fikk miljøpris

Ordfører Marianne Grimstad Hansen (t.v.) og daglig leder Jane Helen Ophus i Camembert’n Kanvas-barnehage. 

Ordfører Marianne Grimstad Hansen (t.v.) og daglig leder Jane Helen Ophus i Camembert’n Kanvas-barnehage.  Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Barna kildesorterer, reparerer, kaster lite mat og rydder etter seg når de er på tur.

DEL

Forleden overrakte ordfører Marianne Grimstad Hansen miljøsertifiseringsbevis til Camembert’n Kanvas-barnehage i Blaker.

– I Camembert’n Kanvas-barnehage har vi fokus på det miljøpedagogiske arbeidet, og på å lære barna gode holdninger til miljøarbeid og bærekraftig utvikling. Vi har fokus på å kildesortere søppel, kaste så lite mat som mulig, reparere utstyr, bruke materialer til gjenbruk og ikke minst rydde etter oss når vi er på tur, sier daglig leder Jane Helen Ophus i Camembert’n Kanvas-barnehage.

Les også: Ny barnehage blir 4 millioner dyrere etter funn av kvikkleire

Idébank

I løpet av september vil stiftelsen Miljøfyrtårn lansere en idébank for barnehager på sine nettsider, der de i samarbeid med Kanvas har samlet sammen gode pedagogiske miljøtiltak som tilbyr barn i barnehagene begreper, inntrykk og opplevelser som bidrar til deres holdninger og handlinger knyttet til miljøvern og bærekraftig utvikling.

– Dersom vi skal lykkes med det grønne skiftet, må alle gode krefter trå til. Får vi med oss hele barnehagesektoren på å bli enda grønnere, vil det utgjøre en stor forskjell.

Påpeker dårlig inneklima i barnehage


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken