Sivitas kan få leke med oss!

HJELPSOMHET: –  Det er fint å høre om barn i andre land, og vi har laget plakater til kafeen vår, forteller (foran f.v.) Anton Jordhus Lier, Edvin Sjøberg, Brage Mosserud Haavardsholm, Angelos Pappas og Anton Ballo Walter.
(Bak f.v.): Mathilde Aastad, Aleksandra Grendar Soot og Erik Ulseth. Begge foto: Jarle Pedersen

HJELPSOMHET: –  Det er fint å høre om barn i andre land, og vi har laget plakater til kafeen vår, forteller (foran f.v.) Anton Jordhus Lier, Edvin Sjøberg, Brage Mosserud Haavardsholm, Angelos Pappas og Anton Ballo Walter. (Bak f.v.): Mathilde Aastad, Aleksandra Grendar Soot og Erik Ulseth. Begge foto: Jarle Pedersen

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

AURSKOG: Under årets utgave av FORUTs barneaksjon har barn fra barnehager, barneskoler og SFO blitt kjent med Sivitas fra Sri Lanka. Barna i Flatbyjordet barnehage tror at Sivitas ville likt å leke med dem.

DEL

–  Kanskje han ville vært med og huske? Eller sykle? Han har ingen sykkel selv, men faren hans har, forteller Erik Ulseth (5).

På Sri Lanka bruker barna likt tøy på skolen og i barnehagen.

–  De har ikke like fine leker som oss i Norge, og så spiser de mye ris, curry og kokos, Det vet vi, for vi har sett på filmer og lest bøker og hørt på musikk, opplyser Brage Mosserud Haavardsholm (5). Vi har hatt kafé i barnehagen. Der har vi solgt kaker, og alle pengene skal barna på Sri Lanka få, sier de to kameratene, skolestartere neste år og tilhørende avdeling Bjørnehiet.

Om å «bry seg»

Barneaksjonen er et pedagogisk opplegg der barn i Norge lærer om barn i andre land. 

Les også: Kommunenavnet bør bli Høland

Stikkord er toleranse og likeverd på tvers av kulturforskjeller. Aktivitetsopplegget er gratis, men deltakerne forplikter seg til å gjennomføre en innsamlingsaksjon der inntektene går til FORUTs prosjekter for barn og unge.

–  Flatbyjordet barnehage har som tradisjon å delta, og både barn og voksne er ivrig med i forberedelser og gjennomføring, forteller virksomhetsleder Tone Vedahl Haugen. Brage og Erik var i hvert fall helt sikre i sin sak før kaféen åpnet: Vi har aldri vært med å selge i en kafé før, så dette blir moro!

Jubileum og samhold

Flatbyjordet barnehage kan i år feire tiårsjubileum, og i tilbakeblikk forteller Tone om: «Det var en gang», da det skulle bygges ny barnehage i Aurskog, at Aursmoen barnehage måtte avvikle en avdeling, og hun og nesten hele personalet takket ja til å flytte inn i et splitter nytt bygg.

Det var både julekvelden og dugnadsinnsats på en gang.

Alt var nytt, kjempefint. Men alt var ikke helt ferdig.

Det var en del som måtte på plass.

Postmannen etterlyste blant annet postkasse!

Tone ler.

Les også: –  La skolen vår være i fred!

Da var det gull å ha et personale som var kjent med rutiner og visste hva som skulle gjøres.

Flatbyjordet vil per 15. november ha 74 barn, fordelt på fire avdelinger.

I anledning en tiårsmarkering i starten av desember vil det nok vanke både kaker og brus på barn og voksne, lover en fornøyd virksomhetsleder.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken