Gå til sidens hovedinnhold

Barn og unge skal prioriteres – også i idretten

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I kommunestyremøtet 14. april var Lillestrøm FrP det eneste partiet som ønsket å prioritere midler til barn og unge fremfor å bruke 750.000 på en kommunalt finansiert daglig leder i Lillestrøm idrettsråd.

Før koronapandemien, var det i Lillestrøm over 100 idrettslag fordelt på godt over 30.000 medlemmer, noe som utgjør over 40 prosent av kommunens innbyggere. Den frivillige innsatsen var ca. 550 årsverk noe som tilsvarer ca. 250 millioner i kroner og øre.

Dette er altså 550 frivillige årsverk som kommunen ikke betaler for, men ildsjeler som bruker av sin tid og ressurser. Ildsjeler som stiller opp som trenere, tar verv i styrer, selger billetter, steker vafler, koker kaffe, påtar seg dugnad med varetelling, salg av toalettruller, skrapelodd, kaker eller hva det nå enn ikke er.

Det legges ned utallige timer i frivillig innsats for å sikre at barn og unge skal få mest mulig utbytte av de ulike aktivitetene som tilbys i kommunen. FrP mener at de offentlige midler som brukes på idretten, også primært bør brukes på barne- og ungdomsidrett.

I Lillestrøm er en del av eiendomsskatten øremerket idrett og kultur, men med dette forslaget vil disse midlene heller finansiere lønn til voksne. Det er mange gode grunner til å ansette folk, men FrP mener at det er enda flere grunner for å la det være når det betyr 750.000 kroner mindre til barn og unge.

Det er viktig å tilrettelegge for gode aktiviteter for barn og unge etter koronapandemien, og da mener vi i Lillestrøm FrP at også disse 750.000 skal gå til nettopp denne viktige jobben – og ikke til byråkratisering.

Kommentarer til denne saken