Baket seg til gull hos Söta bror

KONSENTRASJON: Lagtrener Erlend Løken Volden (nr. to f.v.), Gunnar bakke, leder i BKLF. Ivar Bakke (t.v.) og Nikolai Mehling. FOTO:  Jon-Are Berg-Jacobsen, Vest Vind Media

KONSENTRASJON: Lagtrener Erlend Løken Volden (nr. to f.v.), Gunnar bakke, leder i BKLF. Ivar Bakke (t.v.) og Nikolai Mehling. FOTO: Jon-Are Berg-Jacobsen, Vest Vind Media

Artikkelen er over 2 år gammel

AURSKOG/STOCKHOLM: Erlend Løken Volden fra Aurskog var lagtrener da det norske bakerlandslaget tok tidenes første nordiske gull forleden - i løvens hule.

DEL

Konkurransen gikk nemlig av stabelen i Stockholm.

Det svenske bakerlandslaget er blant verdens beste, og har en rekke sterke internasjonale resultater å vise til i de senere årene.

– Det var ekstra tilfredsstillende å slå svenskene på hjemmebane. Jeg var med som utøver i fjor, da vi tok sølv - bak svenskene - på vår hjemmebane i Nordic Baker Cup, som konkurransen heter, forklarer Volden.

I fjor vant for øvrig Volden den individuelle grenen søtbakst i Nordic Baker Cup, så han er ingen hvem som helst.

Han legger til at han på ingen måte har noe mot svenskene, annet enn i konkurranseøyemed.

– Nei, Nordic Baker Cup ble startet for sju år siden, for å heve nivået på bransjen i Norden, og det er ingen tvil om at vi har nådd den målsetningen. Det er stor progresjon å spore dersom en sammenligner nivået i konkurransen for sju år siden kontra 2017. Ingen tvil om at cupen har noe for seg utover konkurranseaspektet, slår 37-åringen fast.

Les også: I dag skal det nye kommunenavnet diskuteres

Til daglig er utdannet diplombaker og arbeider hos Samson i Oslo, der han har ansvaret for opplæring og produktutvikling, karen bør således egne seg godt som trener.

– Jeg ble forespurt om å være en av de tre utøverne på laget også i år, men jeg måtte si nei av tidshensyn. Det ligger utrolig mange timer med forberedelser bak, det er derfor det er så vanvittig moro å vinne også. Det var fint å bli med som lagtrener, og jeg setter gullet veldig høyt, fortsetter aurskogingen.

I gullpotten ligger også en kvalifikasjon til bake-VM i 2019 deltakelse under den internasjonale IBA-cupen, en internasjonal bakemesse i München i 2018.

– Og Erlend Løken Volden, fortsetter han som lagtrener, eller blir det et comeback som utøver i framtida?

– Jeg kan love deg at det klødde skikkelig i fingrene under årets cup, så en skal aldri si aldri. Jeg har uansett lyst til å bli med landslaget videre, om det blir som lagtrener eller utøver, får tida vise, avslutter Erlend Løken Volden.

PS Trenger du baketips, sjekk ut landslagets egen nettside vielskerdeig.no, der finner du oppskrifter og videoer laget av landslaget selv"

Artikkeltags