Gå til sidens hovedinnhold

Bakke og Bori inngår samarbeid

Artikkelen er over 2 år gammel

Entreprenøren og boligutvikleren Bakkegruppen AS i Aurskog inngår et samarbeid med Bori BBL i Lillestrøm.

Samarbeidet går ut på at medlemmer i Bori BBL får forkjøpsrett i nye boligprosjekter hvor Bakkegruppen eier 40 prosent, eller mer, i prosjektet.

BORI-medlemmer får dermed forkjøpsrett til enda flere nye boliger enn i dag, heter det i en pressemelding fra de to partene. Bori BBLs tomtebank alene vil gi BORIs 36.000 medlemmer tilgang til over 5.000 boliger på forkjøpsrett. Nå blir det enda flere hvilket innebærer at hvert tredje medlem i Bori vil få tilgang til en ny bolig på forkjøpsrett.

Bakkegruppen, som eies av Morthen Bakke, planlegger å bygge om lag 5.000 boliger de neste ti-femten årene. Blant de største prosjektene på Romerike er blant annet Skogmo Park på Jessheim, Smedhagen Park i Nannestad, Fabeltunet på Frogner i Sørum, Linjekvartalet på Sørumsand og Berger Hage på Skårer. Bakkegruppen har også prosjekter i Østfold.

Avtalen innebærer at Bori BBL bistår Bakkegruppen AS med etablering, stiftelse, seksjonering og forretningsførsel av og for borettslag, eierseksjonssameier og kombinerte bygg av bolig og næring.

At det er forkjøpsrett på en bolig kan være både en fordel og en ulempe. Det er en fordel for interesserte kjøpere som har forkjøpsrett. Men for boligkjøpere som ikke har det, er det en fordel om boligen selges uten forkjøpsrett.

Bori BBL, som holder til i Lillestrøm, er et av Norges største boligbyggelag og morselskapet i BORI-konsernet.

Bori BBL har 36.000 medlemmer og konsernet forvalter ca. 26.000 boliger i om lag 700 boligselskap.

Kommentarer til denne saken