Gå til sidens hovedinnhold

Avlyser gudstjenester

Avlyser aktiviteter i kirker og bedehus de to neste ukene, men det legges til rette for dåp, vigsler og begravelser.

Det er Kirkerådet som har tatt beslutningen.

– Vi er opptatt av at kirken skal være tilstede for folk som vil ha fellesskap for bønn, samtale og fellesskap. Samtidig må vi være med på den nasjonale innsatsen mot koronavirus. Derfor må vi endre kirkens tilbud og gå bort fra fysiske gudstjenester og samlinger inntil videre, sier biskop i Borg bispedømme, Atle Sommerfeldt.

I en pressemelding fra bispedømmet heter det at kun strengt nødvendige aktiviteter kan gjennomføres.

Det kan avholdes begravelser eller andre kirkelige aktiviteter i samråd med de involverte og lokale helsemyndigheter, og det vil bli begrensninger på hvor mange som kan være tilstede i begravelser.

Det skal legges til rette for dåp og vigsler. Kirken kommer til å ta kontakt med alle som skal ha dåp de neste to søndagene.

– Vi anbefaler folk å vise omsorg overfor familier som har mistet noen på andre måter enn å gå i begravelser, sier prost i Østre Borgesyssel prosti, Kåre Rune Hauge.

Kirken vil fortsatt være til stede for alle som vil be, ha noen å snakke med eller oppleve fellesskap, men det må skje via radio, nett og facebook, opplyses det.

Også frimenigheten Filadelfia Fosser har innstilt sine møter og samlinger.

– Vi avlyser alle arrangementer på Filadelfia Fosser fram til påske og deltar med dette på dugnad for å hindre smitte. Vi følger FHI sine instrukser, sier pastor Gerd Lovise Seierstad i Filadelfia Fosser.

LES OGSÅ: Ønsker å unngå koronasmitte: – Vi er fryktelig lei oss for denne situasjonen

Kommentarer til denne saken