– Du får valuta for pengene på Mart'n

Skaper debatt: Billettprisene til Madcon under Aurskogmart'n lørdag 13. august er gjenstand for debatt.

Skaper debatt: Billettprisene til Madcon under Aurskogmart'n lørdag 13. august er gjenstand for debatt.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

AURSMOEN: Etter gjentatte innlegg om høye billettpriser i Hallo Indre, tar Knut Roger Grøtli og Gry-Cecilie Halvorsrud Wikan i Aurskogmart'n bladet fra munnen.

DEL

Jubileumskonserten lørdag kveld 13. august, der Madcon topper plakaten, har fått kritikk fordi flere mener den er for dyr.

– Vi forstår at noen synes billettene er dyre, men man får mye for pengene. Først og fremst koster billettene 465 kroner pluss en billettavgift på 30 kroner til Ticketmaster. Dette er en avgift vi ikke kommer utenom. Ved kjøp i døra koster billettene 500 kroner, opplyser mart'nsgeneral Knut Roger Grøtli til indre.no.

Han presiserer at det ikke kun er Madcon som skal spille denne lørdagskvelden.

– Morgan Sulele og Robin og Bugge varmere opp for Madcon. De spiller i cirka 60 minutter til sammen. Etter en pause kommer Madcon på, de spiller omtrent 90 minutter. Det hele avsluttes med Wildnite. Det vil si at du betaler for å høre på til sammen fire nasjonale og internasjonale artister, forklarer Gry-Cecilie Halvorsrud Wikan i Aurskogmart'n.

Større scene og telt

Madcon kommer fra konsert i Stockholm før de entrer scenen i Aurskog. Grunnet artiststørrelsen, er Mart'n avhengig av en større scene enn vanlig.

– Madcon har et crew på 18 personer, i tillegg kreves det mer lys og lyd enn ved en vanlig konsert. Med større scene må vi også ha større telt, så det er en rekke andre kostnader enn kun artisthonoraret, sier Grøtli.

Han opplyser også at fra desember 2015 og frem til midnatt på nyttårsaften var mulig å kjøpe såkalte earlybird-billetter, disse var rabattert med 100 kroner.

– Dette ble markedsført i Indre og på Facebook.

I fjor kostet billettene til hovedkonserten med Staut og trubadur Øivind Nielsen 395 kroner, det samme som fredagens fest i år koster med Anders Bjørnvold, Sie Gubba og Trinity.

– Fredagens billettpriser er 365 kroner, pluss 30 kroner i avgift til Ticketmaster. Billettene koster 400 kroner i døra. Det er vanlig praksis. Vi runder kun opp fordi det er lettere med betaling i døra, fortsetter Grøtli.

– Ikke for familier

– Med tanke på at det begge kvelder er 18-årsgrense, er det viktig å huske på at disse to arrangementene er fester og ikke familieunderholdning. Vi håper og tror at folk i kommunen ser at dette er artister som vi til sammen bruker midler i hundretusenkronersklassen på, og at dette er en opplevelse som ikke kommer til å gjenta seg med det første, kanskje aldri. Vi håper i år som tidligere år på knallstemning og godt humør under hele Mart'n, fra dørene åpner med kirkekonsert torsdag kveld, til avslutningen på søndag, sier Grøtli.

Uavhengig av billettprisene på arrangementene som koster penger, vil også arrangørene poengtere at Mart'n er åpen for alle.

– Fredag har vi lokal underholdning på scenen, lørdag blir det gratiskonsert med Steinar Albrigtsen og på søndag blir det gratis konsert med Erlend Bratland, i tillegg til en rekke andre arrangementer.

Artikkeltags