Viser toppform – maraton neste for milsluker Glenn Røisgaard (35)

IMPONERER STADIG: Etter en sterk prestasjon i Birkebeinerløpet sist helg, fortsatte Glenn Røisgaard med et nytt storløp i Stomerudterrenget lørdag. Pila peker bare en vei for den løpsglade AHF-veteranen. Foto: Jon Wiik

IMPONERER STADIG: Etter en sterk prestasjon i Birkebeinerløpet sist helg, fortsatte Glenn Røisgaard med et nytt storløp i Stomerudterrenget lørdag. Pila peker bare en vei for den løpsglade AHF-veteranen. Foto: Jon Wiik

Av

SØRUM: Glenn Røisgaard (35) er som god rødvin, han blir bedre og bedre med årene. Nå skal milslukeren snart prøve seg på maraton.

DEL

Det skjer i Oslo i september, og målet er klart foran debuten på den klassiske distansen: En tid under tre timer.

– Jeg kjenner mange som har gode erfaringer med distansen og som vil gi meg gode råd, sier Røisgaard til Indre Akershus Blad.

Klubbrekorden i AHF (Aurskog-Høland Friidrettslag) er 2.44,31 og innehas av Knut Alfarrustad, satt i Oslo i 1988. Den er med andre ord 31 år gammel, og overmoden for en forbedring.

– På sikt kan den kanskje være mulig å slå, svarer Aurskog-karen beskjedent.

Soleklar Stomperud-seier

Han har mange år som fotballspiller i AFSK-trøya bak seg. Så ble fotballen avløst av sykling som hovedidrett. Men de siste årene har løping hatt øverste prioritet for helårsidrettsmannen, som fremdeles kan observeres på sykkel, for ikke å snakke om på langrennsski om vinteren. For det er jo noe som heter Birkebeinertrippelen.

Som langdistanseløper hever han seg stadig. I de fleste av løpene han har deltatt i denne våren og forsommeren har han forbedret seg kraftig fra tidligere. Senest i det 17 kilometer lange Stomperudløpet i Sørum lørdag, der han var i en klasse for seg og satte løyperekord med 1.05,52.

– Ei fantastisk løype, for det aller meste i tøft terreng, der løpskapasiteten er den viktigste egenskapen. Her må du ha god kondis, påpeker han.

Livsstil

Og det har Røisgaard i rikt monn.

– Det er ingen selvfølge å bli bedre og bedre i min alder. For de fleste er det jo motsatt. Men jeg har alltid vært glad i å trene og presse meg, og har fortsatt stor glede av det. Noen synes sikkert der er litt sært, men for meg er det en livsstil, og viktig å holde meg i god form.

– Dessuten har jeg mange kompiser som liker det samme, så hobbyen er både sosial og bra for kroppen, sier Glenn Røisgaard.

Nærmest aurskogingen i Stomperudløpet fulgte fjorårsvinner Ole Tobias Utne Bjerke fra Sørum, 2,10 minutter bak. Beste kvinne ble Thea Haug fra Lillestrøm, nesten fire minutter foran Julie Sofie Aas, Sørum. Deltakermessig fikk løpet i år et kjærkomment løft, noe som innebærer at midtsommerlørdagen vil bli beholdt som fast løpsdag fra nå av.

Artikkeltags