Raser mot UK: – Etter sjokkvrakinga er vekta på vei oppover og humøret nedover for oss begge

RASER MOT UK: Per Erik Skaret og Per Kristian Melby (t.h.) liker dårlig at UK, her representert ved Lars Jørgen Skaret (t.v.) og Roger Ødegård, har utelatt dem på AIL- laget som møter FIF på prestegården 11. august. FOTO: ØVIVIND ERIKSEN

RASER MOT UK: Per Erik Skaret og Per Kristian Melby (t.h.) liker dårlig at UK, her representert ved Lars Jørgen Skaret (t.v.) og Roger Ødegård, har utelatt dem på AIL- laget som møter FIF på prestegården 11. august. FOTO: ØVIVIND ERIKSEN

Av

AURSMOEN: 11. august er det duket for returoppgjør i fotball mellom gamle stjerner fra den gang Aurskog og Finstadbru var blodige rivaler. Men gemyttene er i kok lenge før kampen.

DEL

Fjorårets kamp, på plenen bak Aur prestegård i kjølvannet av bokbadet Alt var bedre under Kringen ble en maktdemonstrasjon av Aurskog, som vant 9-3.

LES OGSÅ: Fikk stor stein rett i siden av bilen: – Hadde steinen truffet frontruta, kunne det vært livsfarlig!

Til årets kamp har de enerådige og samarbeidende managerene og uttagningskomiteen (UK) i de to leire, Lars Jørgen Skaret fra Aurskog og Roger Ødegård fra Finstadbru, allerede satt gemyttene i kok.

Det er gæær’nt nok at kara oppantefra’ og neante’ råtter seg sammen, og at Katrine Nysveen, eneste dame i fjorårets kamp og som nærmest avgjorde den alene for Aurskog, er kjippa’ ut av laget, da dette skal være guttas greie! 

PÅ LINJA: Katrine Nysveen, her i kamp mot FIFs Ulf Harethon, skal ikke spille for AIL i år. Den tidligere europamesteren, norgesmesteren og moroseriedommeren skal derimot gå på linja under årets kamp. FOTO: ØIVIND ERIKSEN

PÅ LINJA: Katrine Nysveen, her i kamp mot FIFs Ulf Harethon, skal ikke spille for AIL i år. Den tidligere europamesteren, norgesmesteren og moroseriedommeren skal derimot gå på linja under årets kamp. FOTO: ØIVIND ERIKSEN

Men at to av Aurskogs største ballspellere, Per Erik «Pellik» Skaret og Per Kristian «PK»  Melby er satt ut av aurskoglaget, har skapt brusende blod hos de smått aldrende, «grønne» stjernene.

– Ingen har satset mer seriøst på denne kampen enn oss. Vi har trent og levd som asketer siden juleribba ble fortært. Etter sjokkvrakinga er vekta på vei oppover og humøret nedover for oss begge. Dette går på livskvaliteten løs, knurrer den forsmådde duoen som stiller store spørsmål ved habiliteten til Aurskogs UK-medlem, som attpåtil er bror til «Pellik», Lars Jørgen Skaret.

– Her trur je’ det må ha vært noen bestikkelser fra dom neante’ «brua» ute og gått. Vi forstår ikke hvor dom får penga fra. Dom må i det minste være svarte som lørdag 11. august blir for oss, kommer det fra stemmedypet til «PK» og «Pellik».

UK-duoen, managerene og arrangørene av kampen som går umiddelbart etter bokbadet, fremstår på sin side like uangripelige og ufeilbare som roseborgsjef Ivar Koteng gjør for tida.

LES OGSÅ: Ber bøndene om å avvente med nye investeringer

– Her handler det ikke bare om det sportslige, men om etikk. Livsstilen til dissa kara er ikke forenlig med hva vi og kampen vi arrangerer står for. Duoen har blitt observert i et utsvevende natteliv i bygda, og da de begge dro til med en helaften på Club Viggo tett oppunder årets kamp, i slutten av juni, fløt begeret over for oss, er den nådeløse konklusjonen fra UK.

Men den vrakede duoen har ikke resignert.

– Vi vil vurdere å få vekk kara. UK er en overlevning fra 1950- tallet. Hvordan vi skal bli kvitt  dom veit vi ikke, men vi er i det minste invitert på banketten etter kampen. Der blir det en viss mulighet for noe lobbyvirksomhet. Men ett er sikkert: Bankettens seierherrer blir PK og «Pellik» sier de to gamle lokale fotballheltene og slår seg på brystet.

Årets lokaloppgjør mellom AIL og FIF går altså av stabelen lørdag 11. august.

På AIL stiller Hans Arne Eliassen, Terje Ottesen, Svein Erik Lerdahl, Espen Bergersen, Bjørn Bergersen, Per Harald Tjøstheim, innbytter Ole Petter Eriksen og Hans Sauge. Lagledere: Øistein Ottesen, Petter Lier og Per «Persen» Tønsberg. 

FIFs lag: Rune Hoftvedt, Geir Sandengen, Ole Kristian Ødegård, Jack Berntsen, Helge Holth, John Anders Dalbak-Hoel, Knut Dæhlen, Rune Johnsen. Lagledere: Kjell Arne Sandengen og Jan Lillebekk.

Medisinmann for begge lag er Kyrre Lindbeck.

Dommer er Svein Bjørnstad og linjedommere er Katrine Nysveen og Flemming Grannerud.

LES OGSÅ: Driver godt i Gansvika: – Det har tatt tid å komme dit vi er i dag. Det er hardt og langsiktig arbeid som ligger bak

I forkant av kampen blir det bokbad i låven på Aur prestegård, der blant andre Frank Grønlund og Jon Erik Gresmo skal intervjues i sofaen.

Arrangementet er et samarbeid mellom Alt var mye bedre under Keegan-forfatterne Roger Ødegård og Håkon Ohlgren, som også bidrar musikalsk, programleder Lars Jørgen Skaret, Stiftelsen Aur prestegård og Aurskogmart'n.

Artikkeltags