Se hvem som har flyttet inn på sykehjemmet!

GLAD: Olaf Bjørnstad har blitt glad i kyllingene Hans og Grete, som kvikker opp hverdagen for de eldre ved Aurskog sykehjem. Olaf sier det sånn: – Det er en hana og ei høne. Je sitter i stol´n nemme dom. Ja, je lever med dom!

GLAD: Olaf Bjørnstad har blitt glad i kyllingene Hans og Grete, som kvikker opp hverdagen for de eldre ved Aurskog sykehjem. Olaf sier det sånn: – Det er en hana og ei høne. Je sitter i stol´n nemme dom. Ja, je lever med dom! Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

AURSKOG: – Je er blitt så glad i dom, je! Å je trur dom er blitt glad i meg, æv.

DEL

Selv om det ikke akkurat går på to hjul i svingen, skyver Olaf Bjørnstad gåstolen foran seg med så stor fart at vannglasset foran på bagasjen nesten skvalper over. Olaf har det nemlig travelt. Han har ikke hatt det så travelt på flere år!

Dyrevant

Med ørliten hjelp fra Anne Wiel har Olaf stø kurs for stua. Han dumper ned på en stol og får de gule nøstene i fanget.

To grove arbeidsnever griper om de små, fjærkledde kroppene. De piper. Flakser litt. Hopper opp på skuldra. Olaf Bjørnstad humrer og ler.

GLAD: Olaf Bjørnstad har blitt glad i kyllingene Hans og Grete som kvikker opp hverdagen for de eldre ved Aurskog sykehjem.

GLAD: Olaf Bjørnstad har blitt glad i kyllingene Hans og Grete som kvikker opp hverdagen for de eldre ved Aurskog sykehjem. Foto:

– Nei se der, nå er´n på aksla på meg. Je er blitt så glad i dom, og dom er glad i meg, trur je! Vi hadde både hest og kuer hime på Bærjeru, så je er vant te dyr. Der er je født og oppvøksen. Å; så du veit ette å det ligger hæn? Jo, det ske je fortelja deg. Bærjeru ligger mellom Lierfoss og Ovlien. Jordveien var på 60 mål, og vi var fem søsken, men en tå gutta drukna. Han gikk utover et isflak, og så brakk det. Huff, ja, huff, ja.

GLAD: Inger Fagerås har blitt glad i kyllingene Hans og Grete som kvikker opp hverdagen for de eldre ved Aurskog sykehjem.

GLAD: Inger Fagerås har blitt glad i kyllingene Hans og Grete som kvikker opp hverdagen for de eldre ved Aurskog sykehjem. Foto:

Dåp

Olaf Bjørnstad er glad i å prate og fortelle. Nå om dagen handler det mest om kyllinger.

Før jul tok sykepleier Pia Finskud med seg to nyklekkede nøster hjemmefra.

En annen av beboerne, Inger Fagerås, døpte dem straks for Hans og Grete.

I stua på sykehjemmet bor kyllingene i et marsvinbur med varmelampe over, men de er like ofte i fanget på folk.

Hjertebarn

– Vi ser at mennesker som ikke har villet ut av rommene sine på lang tid, kommer ned i stua til de andre. Vi ser at de yter omsorg. Fokuset kommer litt bort fra sykdom og lidelser. Man har noe annet, noe positivt, å samle seg om og snakke om. Dette er positivt for alle!

Det sier Pia Finskud, som mener kyllingene er svært positivt for miljøet på sykehjemmet.

– Å skape gode miljøtiltak er mitt hjertebarn, sier hun om jobben sin.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken