Liv (70) er klar for catwalken: – Det er fint å kunne vise at det ikke kun er sylfider som kan stille som modeller

KLARE FOR KJERRINGTORG: Aina Marie Stamsaas Bolkesjø (t.v.), Knut Roger Grøtli, Liv Heiberg og Anita Næss Holtet. FOTO: ROGER ØDEGÅRD

KLARE FOR KJERRINGTORG: Aina Marie Stamsaas Bolkesjø (t.v.), Knut Roger Grøtli, Liv Heiberg og Anita Næss Holtet. FOTO: ROGER ØDEGÅRD

Artikkelen er over 2 år gammel

AURSMOEN: Liv Heiberg (70) gleder seg til å gå mannekeng under Kjerringtorget lørdag 14. oktober.

DEL

Den sporty dama er en av flere lokale modeller som skal vise fram klær og produkter fra virksomheter i Aurskog under den populære motevisningen i Aurskog Senter lørdag.

– Om jeg har gått mannekeng mange ganger? Nei, men jeg og venninna mi, Randi (Lauritsen, journ. anmrk.) var med og viste fram klær fra Timo og Aurora på sanitetshuset for litt siden, forteller Aurskog-kvinnen Heiberg.

Seansen i sanitetshuset samlet rundt 70 tilskuere. I senteret vil det høyst sannsynlig være mer enn dobbelt så mange.

– Er spent

– Det har du nok rett i, og så er det vel catwalk. I sanitetshuset gikk vi på golvet. Jeg er jo litt spent, men det går nok bra. Det er fint å kunne stille opp og vise at det ikke kun er sylfider som kan stille som modeller, slår hun fast.

– Det er viktig med lokale modeller, for da kjenner publikumet seg igjen i de som går på catwalken, mener Anita Næss Holtet i Aurora Kosmetikk & Parfyme.

– Hva slags egenskaper bør en god mannekeng ha?

– Hun må først og fremst kunne gå på rett måte, rett og slett kunne svinge litt på «svansen» og ha de rette «movesa»!

Holtet mener det er fint å kunne vise fram hva butikkene i senteret kan tilby.

– For vi har litt av hvert å vise fram. Etter at Celine ble lagt ned, har jeg begynt å ta inn dameklær med stor mote. Det er ikke for å konkurrere med Trinita, som også er en av butikkene som fører klær i senteret, men for å supplere tilbudet deres. Utvidelsen av varesortimentet har vært en suksess og mange har handlet klær hos meg siden jeg begynte med det i april, forteller Anita videre.

Karl Gunnar Larsen vil være konferansier under moteshowet, og trubaduren vil også dra ei vise eller to i løpet av lørdagen også. Det er også mulig å melde seg på Bli ny i år.

En av de mellom 15 og 20 lokale utstillerne som vil være å treffe i senteret lørdag, er sømmerske Aina Marie Stamsaas Bolkesjø.

– En utålmodig sjel

– Jeg begynte med å strikke tilbake i 2010, men gikk kjapt over til sying, da jeg forsto at det gikk kjappere. Jeg er nemlig en utålmodig sjel, forklarer Bolkesjø, som arbeider som lærer ved Aursmoen skoles barnetrinn til daglig.

Karrieren innen søm skjøt for alvor fart etter at Bolkesjø var med i TV-programmet Symesterskapet i 2015.

– Flere har spurt meg om jeg vil sy ut bunader også videre, men jeg trives best med å skape noe nytt. Jeg skreddersyr for det meste på bestilling, men det hender jeg lager noe som jeg legger ut i utstillingsvinduet som kalles Facebook, som jeg har laget etter eget hode også, opplyser 32-åringen.

Sammen med lærer- og sømmerske-kollega Maria Rye stilte hun ut klærne sine under Aurskogmart'n i fjor.

– Det var kjempegod respons, noe vi selvfølgelig håper på under Kjerringtorget også, avslutter Bolkesjø.

Kjerringtorget har vært arrangert i en årrekke. I år er det Aurskog Senter i samarbeid med Aurskog Næringsforening som står for arrangementet.

– Opprinnelig var det Svanhild Vormeland i Ole Brumm barnehage som startet en damekveld i oktober, for at de skulle ha noe å kose seg med mens herrene var på jakt. Dette er mange år siden, og det er hyggelig å kunne bringe tradisjonen videre. Kjerringtorget har blitt næringsforeningens viktigste aktivitet bortsett fra Aurskogmart'n, slår senterleder Knut Roger Grøtli fast.

Artikkeltags