Fikk besøk fra dørselgere som ville selge hjertestartere – trodde det var falske selgere

Artikkelen er over 2 år gammel

AURSKOG-HØLAND: Totninger og aurskog-hølendinger reagerte på besøk fra dørselger som solgte hjertestartere og kontaktet avisa og politiet. Det viser seg å være en misforståelse.

DEL

– Det er ikke falske selgere, opplyser Oskar Garnes, daglig leder i firmaet Folkestarteren.

Misforståelsen beror i at Norsk Folkehjelp i forrige uke sendte ut ei pressemelding hvor de har fått henvendelser fra falske dørselgere, som oppgir å være fra Norsk Folkehjelp. Organisasjonen har fått henvendelser fra Stange i Hedmark og Aurskog-Høland i Akershus.

– Personene har oppgitt at de har vært fra Norsk Folkehjelp og at de ønsker å selge eller å leie ut hjertestarter. Den ene personen har hatt på seg en jakke med logoen til Norsk Folkehjelp, skrev Norsk Folkehjelp i ei pressemelding.

Les også: Eiendomskjøp, nye medeiere og rekordomsetning: – Nå er vi der vi skal være

Oskar Garnes tilbakeviser dette og mener det hele beror på en misforståelse.

–  Dette er fjæra som ble til ti høns. Vi har ingenting med Norsk folkehjelp å gjøre. Det kan jo hende noen har hørt feil. At vår selger har presentert seg med firmaet Folkestarteren, og noen har hørt Norsk folkehjelp. Noen er i utgangspunktet skeptiske til å få besøk på døra, forklarer Garnes.

Garnes opplyser at deres firma går fra dør til dør og tilbyr hjertestarter til leie, og tilbyr også kurs i bruk for hele familien. Han opplyser om at en av deres selgere har vært på Toten torsdag.

Både Indre Akershus Blad, OA og politiet fikk meldinger om falske hjertestart-selgeren, som da viste seg å være en reell selger. Garnes opplyser at misforståelsen er trist for firmaet og selgeren.

– Våre selgere er uniformerte, har ID på seg og holder opp en hjertestarter. Det er ikke noe å bekymre seg for, sier Garnes.

Artikkeltags