Pekefinger fra Aurskog-Hølandrallyets sikkerhetssjef: – Husk at skog og utmark er ei kruttønne

Advarsel: Arrangørene av Aurskog-Høland Rally har en advarsel til publikum. Foto: Øivind Eriksen

Advarsel: Arrangørene av Aurskog-Høland Rally har en advarsel til publikum. Foto: Øivind Eriksen

Av

BJØRKELANGEN: – Alt er klappet og klart for Aurskog-Høland Rally lørdag. Men sikkerhetssjef Jan Lillebekk er på tå hev for den store skogbrannfaren det langvarige tørre og varme været har ført til.

DEL

Nå går han ut med både bønn og formaning til publikum: – Vær deres ansvar bevisst og vær maksimalt forsiktig med alt som heter ild. Skog og utmark er ei eneste krutt-tønne for tiden.

Sikkerhetssjefen står i kontinuerlig kontakt med brannvesenet foran rallyet, samtidig som det tas grep fra arrangørens side for å eliminere brannfaren så langt som mulig. Blant annet er en tank med 12.000 liter vann utplassert på Ovlien, mål for de to lengste etappene.

Stor interesse: Aurskog-Høland Rally pleier å samle flere tusen tilskuere.

Stor interesse: Aurskog-Høland Rally pleier å samle flere tusen tilskuere.

– Vi ønsker alle rallyinteresserte velkommen til å følge etappene, men nå må de ekstremt forsiktige. All åpen ild langs etappene er selvsagt helt forbudt, og publikum må også være på vakt på alle andre områder. En sigarettsneip kan være nok til at katastrofen er et faktum, sier Lillebekk.

Som et ledd i beredskapen vil det bli skjerpet kontroll av publikum, primært på etappen Bolfoss-Ovlien som i likhet med de øvrige etapper skal kjøres to ganger som bekymrer da denne går gjennom skog så godt som hele veien.

– Vi tillater overhodet ikke at det tas med engangsgriller ut på hverken denne eller de andre etappene. Får vi se noen med slike griller, blir de inndratt av våre vaktmannskaper. Visst skal publikum kose seg, men alle må være bevisst på den ekstreme situasjonen det tørre været har gitt og de enorme konsekvenser uforsiktighet kan medføre.

Få nyhetene rett på din mobil!

Last ned appen indre.no, og få varsel på mobilen om de viktigste hendelsene og nyhetene.

For iPhone

For Android

Artikkeltags