Kunstnere i tre generasjoner underholder

HISTORISK UTSTILLING: F.v. Leder av Aurskog-Høland Kunstforening Øystein Ørjasæter med "Blå søyle" av Nete Hidle og Nora Hidla med Siri Hidle sitt bilde "Kvinnehøvding", ønsker velkommen til en historisk kunstutstilling på Aur Prestegård. "Kongle" av Nete Hidle. Dette er 3 av i alt ca 60-70 kunstverk som stilles ut. En unik utstilling med flere kunstformer fra tre generasjoner.

HISTORISK UTSTILLING: F.v. Leder av Aurskog-Høland Kunstforening Øystein Ørjasæter med "Blå søyle" av Nete Hidle og Nora Hidla med Siri Hidle sitt bilde "Kvinnehøvding", ønsker velkommen til en historisk kunstutstilling på Aur Prestegård. "Kongle" av Nete Hidle. Dette er 3 av i alt ca 60-70 kunstverk som stilles ut. En unik utstilling med flere kunstformer fra tre generasjoner. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

AURSMOEN: Lørdag 26. mai 2018 åpner Aurskog-Høland kunstforening utstillingen "Hidle-kunstnere i tre generasjoner – en utstilling i flere kunstformer" på Aur prestegård.

DEL

Kunstnerne er avdøde billedkunstner Rolf Hidle og hans kone - nå 90-årige tekstilkunstner Nete Hidle, datteren – keramikeren Tove Hidle og barnebarna - billedkunstner og designer Siri Hidle og fotograf og designer Fransisca Mellentin.

Under åpningen vil barnebarnet Thomas Robert von Werden holde intimkonsert på låven på Aur Prestegård.

Felles for alle kunstnerne i Hidlefamilien er at de gjerne arbeider mer med valører enn kontraster i oppbyggingen av kunstverkene.

LES OGSÅ: Bli med og kos deg med god musikk i kommunens fineste festlokale!

Rolf Hidle arbeidet i sine oljebilder, akvareller og grafikk med å få fram det stofflige i naturen, jorden, steinene, trærne og lanskapsformasjonene, foruten det vare i menneskesinnet.

Gjerne i en romantisk skumringstilstand.

Formidler kretsløpet

Nete Hidle vil gjennom sine tepper og skulpturelle tekstilarbeider formidle kretsløpet i naturen og mennesket.

Ved mye bruk av klare og lyse farger søker hun både et dekorativt og optimistisk uttrykk.

Tove Hidle sine keramikkarbeider er bygget opp fra grunnen lag på lag. Selv fat og skåler er ikke dreiet.

I relieffene kombineres leire og farget glass.

Hun er inspiret av kulturhistoriske og arkitektoriske mønstre og former og fra organiske former i naturen, og søker gjenspeile dette i en ornamentikk med elementer både av orden og kaos.

Ikke ulikt naturens balanse mellom orden og uorden.

Siri Hidle maler i akryl og starter med et tykt lag som danner en slags bakgtunn med struktur i bildet.

Hun maler en del portrett.

LES OGSÅ: Millionresultat etter ett års drift: Irene Elisabeth (52) har funnet suksess-oppskriften

Portrettet av farmoren Nete, som er et av bildene på utstillingsplakaten er et typisk uttrykk for hennes teknikk.

Fransisca Mellentin viser fra sin fotokunst, der motivene som vises på Aur – detaljer i vegger under oppussing - trer fram i vare fargeoverganger og tidløst perspektiv.

Søken etter kjærlighet

Thomas Robert von Werden har gitt ut flere singler og er å finne på alle musiskalske plattformer.

Hans musikk tar utgangspunkt i egne livserfaringer og med dypdykk i den menneskelige søken etter kjærlighet og bekreftelse, men og med opplevelsen av å bli forlatt.

TIL AUR: Thomas Von Werden er barnebarn av Nete og Rolf Hidle. Lørdag bidrar han sammen med flere deler av slekta under kunstutstillingen på Aur prestegård. FOTO: MARIT REISJAA KARLSEN

TIL AUR: Thomas Von Werden er barnebarn av Nete og Rolf Hidle. Lørdag bidrar han sammen med flere deler av slekta under kunstutstillingen på Aur prestegård. FOTO: MARIT REISJAA KARLSEN

Rolf og Nete (Agnete) Hidle flyttet i 1975 til det veiløse småbruket Hemnesøya i Øgderens (Hemnessjøens) nordlige ende og bygde atelier og bosatte seg der med sine barn.

Rolf døde i 2003 og Nete flyttet der i fra i 2008.

Eiendommen er fortsatt i familien med en fastboende datter.

LES OGSÅ: Snudde millionunderskudd til pluss på ett år: – Når gjestene tasser rundt i sokkelesten – da har vi lykkes

Alle kunstnerne har derfor en sterk tilknytning til eiendommen og bygdene øverst i Haldensvassdraget.

Rolf og Nete Hidle var drivende krefter i Aurskog-Høland kunstforening og det lokale kulturlivet, foruten engasjert i de nasjonale kunstnerorganisasjoner og som utstillere i inn- og utland.

Utstillingen varer til 10. juni (men er stengt lørdag 2. og søndag 3. juni og flere ukedager).

Det er å håpe at mange vil finne framøte og glede i denne mangeslungne og flotte utstillingen av Hidlefamilien på Aur Prestegård.

Artikkeltags