Meget stor skogbrannfare

BJØRKELANGEN: Det er totalforbud mot bruk av åpen ild i eller i nærheten av skog og mark i Aurskog-Høland.

DEL

Skogbrannfaren i Aurskog-Høland er på rødt nivå. Det er nå totalforbud mot bruk av åpen ild i eller i nærheten av skog og mark. Forbudet gjelder også faste bål- og grillplasser, og bruk av engangsgrill.

Det er Aurskog-Høland kommunes hjemmeside som melder dette.

– Det er nå meget stor skogbrannfare i kommunen, og det er ikke meldt om nedbør av betydning i dagene fremover. Nedre Romerike brann- og redningsvesen har nedlagt forbud mot bruk av alle typer ild. Dette gjelder spesielt for Aurskog-Høland, som er en stor skogskommune, sier Jan Ivar Jenssen, rådgiver Teknisk drift og kultur i Aurskog-Høland kommune.

Det er heller ikke lov med engangsgrill, eller bål i faste bål- og grillplasser.

Bålforbud

Mellom 15. april til 15. september er det i hele landet forbud mot å gjøre opp ild i eller i nærheten av skog og annen utmark uten tillatelse fra kommunen.

Eventuelt gitte tillatelser trekkes tilbake inntil videre. Forbudet gjelder alle eierkommunene til Nedre Romerike brann- og redningsvesen (NRBR): Lørenskog, Skedsmo, Rælingen, Nittedal, Fet, Sørum og Aurskog-Høland, samt Rømskog.

Forbud til annen beskjed blir gitt

Når forbudet oppheves vil vi gir beskjed på våre hjemmesider, og på Facebook.

Metereologisk institutt beregner skogbrannfare for rundt 100 steder i hele landet. Følg utviklingen for vår kommune her.

Artikkeltags