Publikum løftet laget til seier: Det er mulig at stemningen i hallen kunne merkes helt til Ull/Kisa

MORAL: Aurskog-Høland  HKs Johanne Morttjernet Kjernsholen (t.v.) og toppscorer Mina Simonsen sørget for å snu 11-17 til 26-21 mot Ull/Kisa. BEGGE FOTO: TRYM HELBOSTAD

MORAL: Aurskog-Høland HKs Johanne Morttjernet Kjernsholen (t.v.) og toppscorer Mina Simonsen sørget for å snu 11-17 til 26-21 mot Ull/Kisa. BEGGE FOTO: TRYM HELBOSTAD

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Denne uka var det igjen duket for håndballfest i Hølandshallen. De sortkledde skulle møte Ull/Kisa, og på tribunen var det trangt.

DEL

Nystartede Aurskog-Høland HK startet sterkt og gikk opp i en kjapp 5-2-ledelse, men derfra kan man trygt si at det bare gikk nedover.

Hjemmelaget hang etter i forsvar, Kine Holtet var uheldig med noen susere i stanga – og det virket egentlig litt som om de hadde gitt opp.

LES OGSÅ: Dårligste elgjakt på flere tiår: – Det er absolutt grunn til bekymring

I tillegg fikk sistnevnte seg en smell i nakken, hvorav hun mistet følelsen i fingrene og skytteren måtte ta seg en pause på benken.

Poengtavla viste 11-17 til pause, og stemningen var relativt laber blant publikum.

Trener Almir Ljalic må ha sagt noen magiske ord i pausen.

Andreomgangen startet helt identisk med første: AHHK fikk noen kjappe nettkjenninger, men det fikk også Ull/Kisa, så det hjalp ikke så mye på differansen.

Men så bestemte Lotte Bakker Eid seg for at det var slutt for motstanderne.

Med et formidabelt hjemmeforsvar foran mål, fikk ikke Ull/Kisa lenger ballen inn mellom stengene, mens Amalie Moseby & Co var særdeles mye sikrere i angrep.

Ledelsen reduserte seg sakte, men sikkert, og omtrent halvveis i omgangen var det uavgjort med 20-20.

Da våknet også publikum.

Kubjellene kan aldri ha vært i så flittig bruk som de var denne tirsdagskvelden.

Tramping og tomflasker som ble slått mot tribunen bidro også, og det var i blant vanskelig å høre at dommeren blåste.

Det var roping og et engasjement undertegnende ikke har sett maken til i Hølandshallen.

Speaker Stein Lie kommenterte det også på høyttalerne: «Det er godt det ikke er stille i fjøset når Farmers spiller».

Ull/Kisa røk på flere utvisninger etter hverandre, samt et rødt kort – og A-H ga oss en oppvisning som har vært sårt savnet.

LES OGSÅ: Nytt, sosialt golftilbud etablert: – Dette er for absolutt alle

Da dommerne blåste av kampen, viste tavla 26-21, noe som betyr at Lotte Bakker Eid slapp inn fire mål i andreomgang.

Kine Holtet gjorde tegn til publikum og viste fire fingre, noe hun fikk behov for å forklare på Facebook senere på kvelden.

Hun skrev «For å avklare dette..nå tror folk at jeg ikke kan regne resultatet 26-21, eller tror at jeg skryter av at jeg har scora 4 mål - NEI, dem scora 4 mål i 2. omg. Jeg gjentar: de scora 4 mål i 2.omg. Snakk om opphenting»

Etter noen år med en del tap, glissent med publikum på tribunen og generelt lite motivasjon, må det være lov å melde at Hølandshåndballen er godt på vei tilbake til sine gamle tendenser.

Gleden på benken, engasjementet blant publikum, samt noen delikate dansetrinn fra trener Ljalic, gjør at man ikke bare er i hallen for å se på håndball, men også være en del av et lokalsamfunn.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken