Aktiv 50-årsfeiring: Massemønstring og mimring!

Starten har gått: Ikke noe å si på innsatsen og idrettsgleden her når første heat i Barnekarusellen i terrengløp 2018 legger av gårde. Foto: Øivind Eriksen

Starten har gått: Ikke noe å si på innsatsen og idrettsgleden her når første heat i Barnekarusellen i terrengløp 2018 legger av gårde. Foto: Øivind Eriksen

BJØRKELANGEN: Det startet med barnekarusell, fortsatte med Folke-3000-meter og ble avsluttet med mimring.

DEL

50-årsmarkeringen til Aurskog-Høland friidrettslag (AHF), ble lang og innholdsrik.

Det startet som seg hør og bør på friidrettsbanen. Med de yngste, generasjonen som er lagets framtid. Terrengløpkarusellen for barn var første rett på jubileumsmenyen, klubbens eldste og mest tradisjonsrike arrangement som har blitt avviklet i «alle år».

LES OGSÅ: Søkkblaut motorfest

Denne gang gikk løpet inne i storstua til jubilanten, på AHF-banen, i sin tid distriktets første kunstdekke-bane bygget gjennom en formidabel dugnad.

De yngste løp en halv runde, de eldste det dobbelte, og karusellen fortsetter utover i mai med ytterligere fem løp spredt rundt om i kommunen.

Rekord i bursdagsgave

Neste rett på menyen var Folke-3000-meteren, der 25 løpere gjennomførte de sju og en halv rundene.

Her sørget Emilie Høgne for en liten bursdagsgave da hun satte den første klubbrekorden etter at AHF passerte et halvt hundre år. Tida 11.23 .41 var solid forbedring av den gamle 15-årsklassen for jenter.

LES OGSÅ: Se hvem som var på festen da AHF feiret de første 50

– Jeg hadde egentlig tenkt å ta 3000-meteren som ei treningsøkt, men så ble det snakk om klubbrekorden. Da jeg følte meg lett i beina fra start måtte jeg prøve, og det gikk veldig bra, sier ei blid rømskogrente.

LES OGSÅ: – Det virker som tyvene har visst hva de har vært ute etter og hvor de kunne finne det

Raskeste løper ble Magnus Salberg fra AHF med 9.41.07, mens Richard Peel var eldstemann, men han stjal mer av showet under sin hilsning under jubileumsmiddagen i Hølandshallen om kvelden med sin lyriske hyllest av friidretten og AHF.

Et 100-talls medlemmer, med Øyvind Fagersand og Terje Aarnes som de to eneste fra stiftelsen av klubben i spissen, ble det en minnenes og gjensynets kveld.

Først med mingling. Deretter middag, loset gjennom av toastmaster Georg Øvrehus, før det var klart for «husker du» samt mulighet til en svingom på dansefoten ut i de små timer.

Artikkeltags