AHFK snakker med Rømskog

VIL SAMARBEIDE: AHFK og leder Odd Arild Kongtorp er i samtaler med Rømskog om samarbeid foran 2018-sesongen. Foto: Bjørn Ivar Bergerud

VIL SAMARBEIDE: AHFK og leder Odd Arild Kongtorp er i samtaler med Rømskog om samarbeid foran 2018-sesongen. Foto: Bjørn Ivar Bergerud

Artikkelen er over 3 år gammel

RØMSKOG/BJØRKELANGEN/LØKEN: Rømskog er i samtaler med Aurskog-Høland FK om et mulig samarbeid foran fotballsesongen 2018.

DEL

Rømskog sleit allerede i høst med å stille lag, mot AFSK måtte laget blant annet gi walk over.

– Først og fremst vil jeg få dementere at det ikke stemmer, slik Indre kringkastet, at det var på grunn av elgjakta vi ikke klarte å stille lag i den kampen. Det er kun Olaf Kind og Hans Petter Bergquist som jakter elg på laget vårt, mot AFSK var sistnevnte dessuten skadet og i den siste kampen var han med og spilte igjen. Olaf hadde forresten også stilt opp mot AFSK dersom vi hadde hatt nok spillere tilgjengelige. Når det er sagt, så er det ingen tvil om at vi ikke klarer å stille et slagkraftig A-lag i 5. divisjon neste år uten hjelp utenfra, bekrefter leder Dag-Ivar Høisveen i Rømskog Ils fotballgruppe.

Les også: Høland stadion vant barnehagekampen i første runde

I år har rømsjingenes spillergruppe vært delt i to leire: De som har møtt opp på treningene og spilt kamper og de som kun har spilt kamper.

– Det har blitt så som så med kvalitet på treningene, og flere av de som har vært trofaste og møtt opp på treningene ønsker ikke å være med på det samme opplegget i 2018. Dermed er det naturlig å oppsøke naboklubben Aurskog-Høland FK, mener Høisveen.

Rømskog har allerede et utstrakt samarbeid med naboklubben Setskog IF, der lagene som spiller på aldersbestemt nivå bærer Setskog-navnet, mens A-laget har Rømskog som navn, men det er spillere fra begge bygdene utpå banen.

VIL SAMARBEIDE: Fotballeder Dag-Ivar Høisveen i Rømskog ILs fotballgruppe ønsker å samarbeide med AHFK neste år. Foto: Bjørn Ivar Bergerud

VIL SAMARBEIDE: Fotballeder Dag-Ivar Høisveen i Rømskog ILs fotballgruppe ønsker å samarbeide med AHFK neste år. Foto: Bjørn Ivar Bergerud

Ifølge Høisveen er samtalene med AHFK meget positive, og målet er at AHFKs A-lag skal fortsette ufortrødent i 4. divisjon neste år under samme navn, mens Rømskog skal spille i divisjonen under.

– Hva blir navnet på 5. divisjonslaget?

– Rømskog +, det er forresten kretsen som må godkjenne alt dette. Det viktigste for oss er å beholde aktiviteten for de som ønsker å spille fotball på Skauen, forklarer Høisveen.

Leder Odd Arild Kongtorp i AHFK ser fordeler med samarbeidet.

– Dersom alt går etter planen, kan vi trekke 6. divisjonslaget vårt og bruke Rømskog som rekruttlag. Og de av rømsjingene som er klare for å kjempe om en plass på A-laget vårt, er hjertelig velkomne til å prøve, understreker Kongtorp.

Lederen begynner å bli erfaren på fotballsamarbeid. Samme mann var med da Setskogs og Hølands fotballdamer dannet Setskog/Høland Fotballklubb på 1990-tallet og var også AHFKs første leder idet BSFs og Høland ILs A-lag slo seg sammen til Aurskog-Høland Fotballklubb for noen år siden.

Les også: Setskog/Høland-sensasjonen

– Det handler blant annet om å gi alle som ønsker å spille fotball et tilbud. Dersom vi får igjennom planene våre nå, så vil vi samtidig slippe å spe på med gutte- og juniorspillere på AHFK 2 i 6. divisjon, og det blir mindre slitasje. Vi skal ha et nytt møte med Rømskog neste uke og jeg ser meget positivt på sjansene for at det blir en realitet, avslutter Odd Arild Kongtorp.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken