Etterklangfull utstilling på Aur

Tekstilkunstner: Agnethe Hidle foran mannens siste verk. - Jeg jeg synes bildene kler veggene her på en gammel og flott prestegård, sier hun.

Tekstilkunstner: Agnethe Hidle foran mannens siste verk. - Jeg jeg synes bildene kler veggene her på en gammel og flott prestegård, sier hun.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

AURSMOEN: Denne helgen gjestet Hidle-familien Aur prestegård med kunst, sang og musikk.

DEL

Mange tok turen til Aur prestegård på lørdag for å få med seg «Etterklang», minneutstillingen for den anerkjente kunstneren Rolf Hidle.

Ordføreren åpnet

Ordfører Roger Evjen sto for åpningen. Han trakk fram at Rolf Hidle har betydd mye for bygda og kunsten, han var blant annet med på å starte kunstforeningen, og har bidratt mye til å gjøre kunst tilgjengelig for innbyggerne.

Les også: Du Werden for en talentfull artist!

Datteren Nora Hidle harr organisert utstillingen, men både enken, tekstilkunstner Agnethe Hidle og samtlige av de fire barna var til stede og bidro med sitt.

Det samme gjorde to av barnebarna, Frida Hidle Gravdal og Thomas Robert von Werden. Det ble derfor en usedvanlig stemningsfull og personlig stund, med sang og musikk, mange minner og historier.

Hele 36 malerier og 25 litografier prydet veggene i Forpakterboligen.

– I privat eie

– Her er mange av verkene i privat eie, og således er dette mer en hyllest til vår far enn en salgsutstilling, sa Nora.

Billedkunstneren hadde en særegen måte å male på, med lag på lag, noe som får fram det stofflige i kunsten. Det er naturalistisk og jordnært, slik også kunstneren var.

Kunstinteresserte Inger Elise Solberg, Reidun Varnås, Mette Bryn (tidligere Justad) og Kari Schou hadde tatt turen til prestegården.

Høna og egget

– Dette er flott, jeg har aldri sett så mange av Rolf sine arbeider på ett sted før, sier Solberg.

Damene trekker fram litografiet «Høna og egget»: – Dette er det nok mange av lærerne i bygda som har fått i avskjedsgave, sier damene.

Artikkeltags