Gå til sidens hovedinnhold

Astrid er privatlærer for supertalentet Jacob

Artikkelen er over 4 år gammel

OSLO: Jacob Ingebrigtsen tok Bislett med storm med et nytt kanonløp. En av supertalentets gode medspillere på vei mot verdenstoppen er Astrid Mangen Cederkvist.

Aurskog-jenta, som er forlovet og samboer med Jacobs bror Filip, hjelper Bislett-yndlingen med å kombinere friidrettstreningen med skolegangen.

Han går i første klasse på Sandnes videregående, men er mye borte fra skolebenken.

Da Team Ingebrigtsen var på en to-ukers treningsleir i Portland, USA på forsommeren, fungerte Astrid som privatlærer for sin ”svoger”.

Vinn-vinn

– En bra løsning for ham, men også for meg. Jeg holder jo på med lærerutdannelse, så det var nyttig for meg også. Kort sagt vinn-vinn, sier Astrid til Indre Akershus Blad.

Det er løperfamiliens overhode, pappa Gjert, som har fått i stand avtalen med hjembyens videregående skole.

Les også: - Jeg ble sliten, men det var moro

For at han ikke skal sakke for mye akterut i undervisningen, får Jacob med seg privatlærer på noen av de lengste fraværsperiodene i inn- og utland.

Denne gangen benyttet de seg av en person som er nært tilknyttet familien.

– Så ble det treningsleir på meg også. Det lot seg fint kombinere med to-tre timers undervisning og prøver for Jacob mellom treningsøktene våre, sier aurskogingen, som ganske sikkert vil få tilsvarende oppdrag i framtiden og i så fall ikke vil være sein om å takke ja.

Seieren glapp

På Bislett torsdag kveld kunne rogalendingen juble for ny verdensrekord for 16-åringer på en engelsk mile.

Uten sammenlikning for øvrig var også Astrid godt fornøyd med sin Bislett-prestasjon.

Hun suste inn til den sterke tiden 23,99 på 200 meter, knepent slått av Ingvild Meinseth, Sørild og Naomi van den Broeck, Gular. Det var bare ni hundredeler bak hennes personlige rekord fra i fjor, men medvinden var altfor sterk (3,1 m/sek) til at tiden kunne godkjennes.

– Likevel er jeg veldig godt fornøyd med løpet. Det var et av mine beste noensinne på denne distansen. Både starten og svingen satt bra, likeså de 80 første meterne av oppløpet. Men så stivnet jeg i sluttfasen, og det var litt ergerlig. Ellers tror jeg at jeg hadde vunnet, sier 23-åringen fra Mangen.

NM på hjemmebane

Dette var sesongens tredje stevne for hennes vedkommende.

– Det har gått litt tungt i de to første, men nå synes jeg det begynner å nærme seg noe. Dette løpet ga meg forsterket tro på at jeg skal forbedre meg på begge sprintdistansene denne sesongen. Det er det store målet i år, ved siden av NM på hjemmebane i Sandnes i slutten av august, sier Astrid.

Hun er en av kandidatene til Norges stafettlag på 4x100 meter i lag-EM i Finland i midtsommerhelga.

Kommer hun ikke med der, blir det i stedet Veidekkelekene på Lillehammer, en bane som er kjent for gode sprinttider.

Men aller først står elitestevnet på Nadderud kommende helg på programmet hennes.

Kommentarer til denne saken