I fjor kom det nye regler når det gjaldt kursede løypevakter.

– Da var det flere sykkelritt det ikke ble noe av, inkludert Le Tour de Trento. Men i år er vi i gang igjen, forteller senterleder ved Trento Sørumsand, Elise Nyengen.

Trento har i år inngått et samarbeid med Stomperudrittet når det gjelder løypevakter. En stor nyhet for året er samarbeidet med Tour of Norway for kids.

Stort barneløp

Tour of Norway for kids er Norges største sykkelritt for barn. Barn i alderen 0-13 år kan stille i forskjellige klasser og distanser.

– Det er gratis å delta, og alle deltakerne får sin egen t-skjorte, flotte deltakerpremier og er med i trekningen av en flunkende ny sykkel, sier Nyengen.

Hun legger til:

– Det eneste kriteriet for å vinne premier, er å være med.

Sykkeldag for hele familien

Parallelt med barnerittet, arrangeres også Le Tour de Trento for de voksne, med en løype på 14 km. Også her er det åpent for spreke barn som tør å ta sjansen på å utfordre mor og far. I tradisjon tro er det ikke tillatt med racersykler, nettopp for å gi rittet det uhøytidelige preget man ønsker.

– Vi gleder oss til å se mosjonistene, gjerne de med kurv på sykkelen, og hardbarka syklister sammen på startstreken, påpeker Nyengen.

Hun ønsker å utfordre familiene.

– Det hadde vært veldig gøy om hele familien deltok. Da kan de ha en intern konkurranse. Ønsker man å stille i lagkonkurransen må laget ha minst fire deltakere, maks ni.

– Sykkelrittet har start og målgang på ærverdige Blaker Skanse, som i seg selv er verdt et besøk. Påmeldingsfrist er 1. september, og en kan melde seg på gjennom nettsiden til Trento. Ønsker en å komme uten sykkel, er alle selvfølgelig velkomne. Det er alltid hyggelig med folk som heier frem både barn og voksne, og det vil også være salg av mat under arrangementet, sier Nyengen avslutningsvis.