Mellom torsdag 11. og søndag 14. august blir det liv og røre på dataskjermen i Aurskoghallen.

Da arrangeres det åpent Aurskog-mesterskap i FIFA.

Aurskogmart’n, Aurskog-Finstadbru Sportsklubb, Vev Romerike og Foxed Gaming står sammen om turneringen.

Arenaen blir nede i Aurskoghallen, med storskjerm, mulig publikum og det hele.

I tillegg til nyeste playstation spillkonsoller og skjermer, stiller Vev Romerike med en Formel 1-simulator under mart’n.

Foxed Gaming vil ha det tekniske arrangøransvaret.

– Vi begynner å bli rutinerte på FIFA, som har en veldig universell appell, og gleder oss. Det er påmelding på forhånd som gjelder og mulig å melde seg allerede. Det er plass til et ubegrenset antall deltakere. Stadig flere driver med gaming, også FIFA. Vi hadde trodd det skulle flate litt ut etter at pandemien la seg, men kurvene går bare oppover.

– Håper på tradisjon

– Vi ser stadig mer aktivitet i vår klubb, det er mange som sitter på gutterommet og spiller – i alle aldre. Dersom konseptet under mart’n blir vellykket, håper vi å gjenta det neste år, forklarer Glenn Wallander Bjerkely i Foxed Gaming, som selv kommer fra Aurskog.

Mart’nsgeneral Knut Roger Grøtli skal selv være med på mesterskapet og har merket seg at E-sport er stadig mer i vinden.

– Deltakerne kan selv velge hvilken klubb de vil representere, enten det er snakk om Sogndal eller Barcelona. Jeg er ingen kløpper, men har da spilt en del FIFA, så jeg får se hvor langt jeg kommer. Finalene vil gå av stabelen søndag 14. august og vi kan friste med flotte premier: Håndkonsollpokaler til de tre på pallen med inngravering på, Adidas-effekter, tre billetter til Norge-Serbia på Ullevål 27. september og VM-ballen, forteller Knut Roger Grøtli.

Daglig leder Øystein Bråten i AFSK forteller at klubben utreder mulighetene til å opprette egen E-sportgruppe i framtida.

– Dette er en fin måte å lodde interessen på. Interesserte kan ta kontakt med hvem de vil av oss fire aktørene og melde seg på allerede nå. Mesterskapet er åpent for alle, uansett adresse eller alder.

Karl Fredrik Eng i Vev Romerike forventer at mange vil prøve Formel 1-simulatoren i løpet av mart’nshelga.

– Her blir det ingen annen konkurranse enn å prøve å få den beste rundetida. Formel 1 er jo i vinden som aldri før i Norge, ikke minst takket være Aurskogs egen Dennis Hauger, påpeker Eng.