– Dette er helt fantastisk og vi gleder oss til å lage en innholdsrik sommeruke for ungdom i uke 32, sier daglig leder Atle Søgård i Fet IL etter at Hege Mathisen Haug i Gjensidigestiftelsen var innom Fetsund med en sjekk på 476.580 kroner.

Søgård forteller at summen i sin helhet vil bli brukt til å tilrettelegge for et sommertilbud for ungdom i Lillestrøm kommune.

Fet IL søkte i slutten av mai om midler fra Gjensidigestiftelsen til å arrangere en sommeruke for ungdom fylt med aktivitet.

– Arrangementet skal også ledes av ungdom og etter å ha fått inn kjempemange søknader har vi nå hyra 37 ungdommer mellom 15 og 19 år som får sommerjobb en uke på Fedrelandet. I tillegg til å lede aktivitetene vil disse ungdommene få to dager med lederkurs, forteller Søgård.

– Fet ILs søknad omhandlet et av prosjektene som skilte seg veldig ut på Romerike. Laget fylte søknadskriteriene veldig godt. At ungdommer får sommerjobb og at andre unge får et tilbud å glede seg til er en vinn-vinn-effekt. Mange og varierte aktiviteter og at mange lag og foreninger blir med på uka, veide også tungt. Dessuten vet vi at Fet IL har gjennomføringsevne. Laget har fått midler før og vi har sett hva de har fått til tidligere. Fet IL er flinke til å gi et bredt tilbud og har vært flinke til å snu seg raskt under koronakrisa og være tilpasningsdyktige, sier Hege Mathisen Haug i Gjensidigestiftelsen.

Gratis påmelding

Sommeruka - En Fet uke, som er navnet på uka, vil bestå av hele 13 forskjellige aktiviteter.

– Aktivitene skal skille seg ut fra våre vanlige aktiviteter i idrettslaget, sier arrangementansvarlig Tom Inge Egedahl, i Fet IL.

Laget vil blant annet tilby fisking i Øyeren med landets beste fisker, skyting på Brattåsen, riding på Stall Nitteberg, amerikansk fotball med Lillestrøm Starfighters, e-sport, frisbeegolf, kajakk og kano med mer.

Hensikten er å gi ungdom som er lei av alle koronastengte aktiviteter muligheten til å komme seg ut sammen med jevnaldrende og delta på fartsfylte og morsomme aktiviteter igjen.

– Mange ungdommer har hatt en lang periode uten å få gjøre det de er mest glad i, og dette er muligheten til en fantastisk sommeruke i nærområdet rundt Fetsund. For å klare å gjennomføre denne uka er vi avhengige av å ha flere med på laget. Arrangementet blir derfor et samarbeid mellom mange dyktige aktører: Lillestrøm kirkelig fellesråd, Lillestrøm kommune, Pikewallis Friluftsliv AS, Fet Svømmeklubb, Fet O-lag, KFUK/KFUM, Lillestrøm Starfighters, Fet Skytterlag og Stall Nitteberg vil være medarrangører gjennom hele uka, avslutter Atle Søgård.