Arrangerer biltog på nasjonaldagen: – Fyll opp bilen og bli med!

ARRANGERER BILTOG: Kine Marie Bakkeløkken (i bilen) og Hanne Michelsen er med i komiteen som arrangerer biltog i Aurskog på nasjonaldagen.

ARRANGERER BILTOG: Kine Marie Bakkeløkken (i bilen) og Hanne Michelsen er med i komiteen som arrangerer biltog i Aurskog på nasjonaldagen. Foto:

– Vi må gjøre det beste ut av det.

DEL

Hanne Michelsens datter Alice (7) ble veldig skuffet da det ble klart at 17. mai-toget ble avlyst i år.

Da tok mamma saken i egne hender.

– Vi lagde en liste over alt Alice hadde gledet seg til som ikke blir noe av på 17. mai, og så på muligheter for å møte ønskene hennes på best mulig måte. Hun går i førsteklasse ved Aursmoen skole og hadde sett fram til å gå i tog. Jeg ringte Kine Marie Bakkeløkken, som er mamma til klassekameraten Tiril Marie. Hun foreslo at vi skulle sette oss i bilene og kjøre rundt i Aurskog og lage liv og røre, dermed begynte snøballen å rulle, sier Michelsen.

Janne Kristine Johannessen, som også har barn i samme klasse som Bakkeløkkens og Michelsens døtre, ble også med i 17. mai-komiteen.

– Janne har også et barnehagebarn på tre år som også går barnehagen sammen med min yngste, så det var helt naturlig at hun ble med, sier Michelsen.

Bilkolonnen starter på Finstadbru stadion, og vil kjøre sakte ut i bygda søndag formiddag.

Både mopeder og motorsykler er invitert til å være med også.

– Vi må gjøre det beste ut av det. Alle mulige slags biler, mopeder og motorsykler er velkomne. Har du en bil, har du lov. Fyll den opp med barn, ungdommer og voksne og bli med! Politiet har gitt tommel opp for arrangementet. Vi har vært i kontakt med både amcarklubben og mopedklubben i bygda og begge er positive. Vi håper dessuten publikum stiller seg opp langs veien og kommer ut i hagene sine når vi kommer forbi. Vi oppordrer alle til å følge FHIs smittevernanbefalinger og holder god avstand. Russen er selvfølgelig velkommen til å være med og må gjerne dele ut russekort. Vi lover å prøve å lage litt liv, med lydhorn, flagg, musikk og hoing, sier Michelsen.

Ruta vil bli lagt ut på facebookarrangementet, og det vil kjøres på bolifelt der det er mulig for en lang kolonne med biler å ferdes.

– Det er lov å pynte bilene. Den mest nasjonalpimpa bilen vil få en premie donert av Rema 1000 Aurskog før vi kjører fra Finstadbru. Det er fint hvis alle møter opp i god tid før toget har avgang. Vel møtt, avslutter Hanne Michelsen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken